Подијели

Дејан Кустурић нови предсједник Борца

Именовано ново руководство.

Дејан Кустурић (1974.), шеф сектора за маркетинг у Банци Српске, вечерас је на варедној сједници Скупштине Фудбалског клуба Борац којој је присуствовало 19 од 27 делегата, једногласно изабран за новог предсједника Управног одбора клуба из Платонове улице и на тој функцији замијениће Драшка Илића. Поред Кустурића, у новом Управном одбору Борца сједиће Дарко Љубојевић (потпредсједник ФС БиХ), Дејан Травар (предсједник ГФС Бањалука), Срђан Амиџић (доктор економских наука и посланик у Народној скупштини Републике Српске), Ведран Јарић (дипломирани архитекта из реда привреде), Владимир Цвијановић (адвокат) и Радислав Гојковић (представник Града Бањалука).

Такође, на вечерашњем засједању именован је и нови Надзорни одбор који чине Драган Веселиновић, Војо Марић и Славен Бероња. Директор клуба и даље остаје Роберт Зрилић, а у наредним данима биће именован нови спортски директор, а незванично сазнајемо да је тој функцији најближи Бранимир Тулић.

Иначе, до почетка сједнице стигле су три кандидатуре за предсједника; пријаве су послали Кустурић, Милосава Јаковљевић и Новак Дамјановић, који је навео да ће преузети фунцију првог човјека клуба у случају да буде једини кандидат.

- 12 година сам запослен у банкарском односно финансијском сектору, рођен сам у Бањалуци, одрастао уз Борац, а блиски чланови моје породице велики су навијачи овог клуба. Познато ми је да је Борац у проблемима, да су рачуни блокирани, да касне плате играчима, тренерима, запосленима, да није повезан радни стаж, да су дуговања енормна те да се клуб налази у зони испадања из Премијер лиге, али најлакше је бити кукавица и не ухватити се у коштац са тим проблемима. Борац као велико име не смије себи да дозволи да нико не жели да буде његов предсједник. Оформљен је шири тим људи са којима ћу сарађивати, осталим члановима Управног одбора не може се наћи ниједна мрља – рекао је Кустурић у свом обраћању делегатима непосредно прије гласања, а када је добио једногласну подршку, осврнуо се и на план функционисања клуба у наредном периоду:

- План је подијељен на краткорочни и дугорочни. Што се тиче првог, основни циљ нам је деблокада рачуна до краја сезоне како бисмо логли регуларано да послујемо. Потом планирамо да извршимо ревизију финансија те да ангажујемо адвокатске канцеларије те да утврдимо која дуговања су ненаплатива, која имају реалну основу а која не. Такође, важна нам је и подјела посла и одговорности, те с тим у вези, новоизабрани спортски директор ће именовати потпуну аутономију у спортском дијелу. Такође, морају и да се ријеше односи са Градом, првенствено око Градског стадиона, а и даље се потенцирати на доношењу новог Закона о спорту. Дугорочни план за основу има производњу играча – истакао је Кустурић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 56 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20248908 .