Подијели

РК Борац: Анализа полусезоне са аспекта постигнутих резултата

Након анализе првог дијела полусезоне кроз призму испуњености трибина дворане Борик на европским и регионалним утакмицама, Рукометни клуб Борац објавио је данас на званичном сајту други дио анализе а са аспекта постигнутих резултата, коју Вам доносимо у наставку чланка у цјелости.

Послије анализе сезоне која се односила на повратак публике на трибине "Борика", настављамо посматрањем спортских резултата.

Наиме, након трећег узастопног освајања дупле круне у БиХ у сезони 2014/15, рукометаши Борца m:tel остварили су право учешћа у квалификацијама за најелитније европско такмичење – VELUX Лигу шампиона.

Сезона је 5. и 6. септембра почела квалификационим турниром за учешће у рукометној елити Европе, о чему је било много приче у претходном периоду, па овај пут нећемо износити детаље. Уз мали недостатак среће и пораза у полуфиналном дуелу против шампиона Аустрије, Алпле Хард, након чега је услиједио и пораз у борби за треће мјесто, наступ на овом турниру оцијењен је као неуспјех. Међутим, и поред пораза, овај квалификациони турнир још једном је показао и доказао да је Бања Лука град рукомета, град људи који разумију и воле рукомет. Такође, ово такмичење показало се као својеврсна прекретница у повртаку публике на трибине "Борика". О томе, ипак, нешто касније…

Крајем септембра стартало је и такмичење у SEHA Газпром Лиги. Након неуспјеха у прва два кола (неријешеног резултата у Македонији против екипе Макс Струмице и пораза од Спартака Војпут у Суботици) дошло је до смјене тренера, Игора Рађеновића, на чије мјесто је дошао провјерени стручњак, бивши тренер ППД Загреб, Борис Дворшек. Недуго затим клуб је напустио и, овог љета повратник у Бања Луку, Младен Бојиновић, који је споразумно раскинуо уговор и прихватио издашну понуду француског прволигаша Трембла.

У пакленом ритму који су рукометаши Борца m:tel имали у октобру, између осталог, у другом претколу EHF Купа двоструком побједом прескочена је норвешка екипа Хаслум, а накнадни жријеб "црвено-плавим" за противника за пласман у групну фазу овог европског такмичења додијелио старе знанце, шампиона Холандије OCI Lions, од којих су Бањалучани поражени у борби за треће мјесто на већ поменутом квалификационом турниру за учешће у VELUX Лиги шампиона.

Нажалост, ни нови сусрет са Холанђанима није био срећан за освајача дупле круне у БиХ, па су се у овом двомечу опростили од овогодишњег учешћа у Европи.

Ипак, у посљедњих неколико утакмица евидентан је напредак у игри и у фази одбране и у фази напада, што је као резултат имало три везане побједе у SEHA Газпром Лиги, међу којима је и она остварена у задњим секундама меча поготком Стефана Јанковића са преко пола терена против лидера регионалне лиге, словачког Татрана.

У 14 до сада одиграних утакмица у SEHA Газпром Лиги, Борац m:tel заузима осмо мјесто са 10 бодова и утакмицом мање у односу на седмопласирану Војводину која има бод више, док су "црвено – плави" у прошлој сезони укупно скупили 13 бодова, заузевши, такође, осму позицију. Овај резултат можемо сматрати добрим, иако остаје жал за пропуштеним приликама у прва два кола. Ипак, у наставку сезоне очекује се још боља игра "црвено – плавих", па ће самим тим и бодовни салдо бити увећан.

Такође, посљедње утакмице афирмисале су и неке од млађих играча који из утакмице у утакмицу пружају све боље партије, попут пивотмена Ђорђа Ћелића, лијевог крила Марка Ћеранића, као и десног крила Милоша Њежића, који због повреде стопала мора пропустити крај првог дијела сезоне. Оно што све навијаче Борца m:tel највише радује јесте све већа минутажа "голобрадих" младића, попут Срђана Мијатовића и Арсенија Бубића, што потврђује опредијељеност Управе и стручног штаба да окосницу тима у будућности чине домаћи играчи.

Анализу сезоне завршићемо текстом о маркетиншким активностима, којима је ове сезоне начињен значајан искорак.

(борац-спорт/РК Борац)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 55 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20215648 .