Подијели

РК Борац: Анализа полусезоне са аспекта посјете на утакмицама

Рукометни клуб Борац објавио је данас на званичној интернет презентацији клуба анализу првог дијела сезоне 2015-16 са аспекта посјете у дворани Борик како на европским, тако и на утакмицама у склопу регионалне Газпром лиге. Како је наведено, у наредним данима и тесктовима на званичном сајту клуба из Господске улице акценат ће бити стављен на маркетиншке активности у протеклом периоду и оствареним спортским резултатима.

Полако се ближи крај првог дијела сезоне, па је дошло вријеме да анализирамо до сада урађено.

Осим финансијске консолидације и побољшања услова за рад свих структура клуба, чему је Управа РК Борац m:tel константно посвећена, значајан ангажман води се и на пољу враћања повјерења и поправљања пољуљаног имиџа клуба. Циљ Управе односи се и на остварење још бољих спортских резултата, јачање играчког кадра и враћање бањалучког великана на мјесто које му припада на мапи Европе. С тим у вези доведено је и неколико нових играча, међу којима је било и прослављених рукометних имена, а дошло је и до промјене на мјесту шефа струке. Упоредо с тим, воде се бројне активности на унапређењу свих сегмената неопходних за успјешно функционисање клуба, а посебно на пољу маркетинга.

Ипак, кренимо редом…

Први сегмент који ћемо обрадити јесте повратак гледалаца на трибине "Борика".

Публика

Прије него што се позабавимо овом сезоном, морамо подсјетити да је РК Борац m:tel још почетком сезоне 2013/14 направио промјене у приступу публици, које су довеле до повећања посјете на нашим утакмицама и поправљања имиџа клуба.

Ипак, турнир за учешће у VELUX Лиги шампиона, који је одржан 5. и 6. септембра 2015. године у Бањој Луци, можемо сматрати још једном прекретницом у повратку публике на трибине, узимајући у обзир да је на полуфиналном мечу између РК Борац m:tel и Алпла Хард, у узаврелој атмосфери "Борика" која се и данас препричава, Бањалучане бодрило више од 3.500 гледалаца.

Укупно гледано, у четири утакмице европских такмичења (квалификације за VELUX Лигу шампиона и EHF Куп) бањалучки тим, према званичним подацима, посматрало је око 6.200 гледалаца, што је више од 1.500 по мечу.

И посјета у дуелима SEHA Газпром Лиге ове сезоне биљежи раст. Званични подаци регионалне лиге показују да је у "Борику" на пет утакмица Борца m:tel ове сезоне било нешто више од 7.500 гледалаца, што је опет више од 1.500 по сусрету.

За све наше вјерне навијаче први пут ове године припремили смо и годишње и VIP карте, што се показало као добра идеја, с обзиром да је продаја ових карата превазишла очекивања. Сви који су ове сезоне бодрили "црвено-плаве" са трибина "Борика" могли су учествовати и у бројним наградним играма које смо организовали у сарадњи са нашим спонзорима, а до улазница за утакмице или навијачких реквизита могли су доћи и кроз наградне игре реализоване са медијским пријатељима Борца m:tel. Уведена је и пракса да на свакој утакмици пред домаћом публиком миљеник најмлађих навијача, маскота Борко, подиже атмосферу и дружи се са гледаоцима, уз којег је често и Коди, маскота спонзора троструког освајача дупле круне у БиХ – Конзума. Осим тога, рад на привлачењу што већег броја гледалаца, између осталог, одвија се и кроз стално присуство у медијима и квалитетнијим радом и односом према млађим селекцијама клуба.

С друге стране, навијачима најуспјешнијег спортског колектива у Републици Српској који нису у прилици да утакмице прате у дворани "Борик" омогућили смо и директне преносе на програму ЕЛТА ТВ.

Све наведене активности допринијеле су повећању броја гледалаца на трибинама "Борика", што нам даје јасан смјер куда треба да идемо да бисмо остварили коначни циљ – пуне трибине на свакој утакмици РК Борац m:tel!

У наредним текстовима анализираћемо маркетиншке активности и остварене спортске резултате.

(борац-спорт/РК Борац, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 44 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262160 .