Подијели

Неискуство и неуиграност спутали ОКК Борац, Студент положио предмет ''Градски дерби'' из петог покушаја

Градски дерби седмог кола Прве лиге Републике Српске за кошаркаше између Студента и ОКК Борац завршен је побједом изабраника Александра Ћикића резултатом 67:52, чиме је домаћи састав стигао до шесте побједе у седам одиграних утакмица, док је ОКК Борац забиљежио и пети пораз. Иначе, Студенту је вечерашњи тријумф први у градском дербију над ОКК Борац још од оснивања овог спортског колектива 2012. године – у претходна четири одмјеравања снага, у сезонама 2013-14 и 2014-15, побјеђивали су "црвено-плави".

"Студенти", истина, јесу тријумфовали убједљивом разликом, у самој завршници су стекли и предност од 19 поена (67:48), али нису приказали игру којом би оправдали епитет највећег фаворита за освајање шампионске титуле. У појединим моментима треће и четврте четвртине, домаћи састав се "нудио" ОКК Борац али неискуство Божићевих изабраника да искористе указано, па и недостатак тренинга са лоптом, што је можда и највећи проблем у јеку такмичарске сезоне, били су тас на ваги који је пресудио у корист пулена некадашњег помоћног тренера Игокее.

Неискуство и мањак рада у дворани поготово су се осјетили у прве двије четвртине, у којима су кошаркаши ОКК Борац пропустили да реализују десетак "зицера". Меч је, иначе, идеално почео: тројком Тодоровца, а потом и украденом лоптом истог играча за 0:5. Међутим, од тог момента Студент је контролисао резултат, појачао игру у одбрани, у појединим моментима играо пресинг чак и на својој половини, што је резултирало серијом 15:0 у наредних седам минута, што је, испоставиће се касније, до самог краја било недостижно за момке у црвено-плавим дресовима, који су, међутим, успјели да запријете пет минута прије краја, смањивши резултат на 52:48. Ћикић је био приморан да затражи минут одмора, који је, на његову срећу, уродио плодом: прошлосезонски капитен ОКК Борац Срђан Лончар након промашеног шута за два поена биљежи офанзивни скок, погађа за 54:48, што је био почетак нове серије Студента, који је у наредним минутима везао четири тројке (Вукотић, Николић, Лончар и Матијевић) за +18 (66:48) 90 секунди до краја утакмице, а наш тим је до посљедњег оглашавања сирене успио да смањи заостатак из два контранапада преко Владимира Суваре и Мирзе Тодоровца на коначних 67:52.

У домаћем саставу три кошаркаша постигла су двоцифрен број поена: по 12 су убацили Немања Николић и Жељко Матијевић, док је два поена мање забиљежио Срђан Лончар. У нашем тиму једини "двоцифрен" био је Дејан Барбарез са 10 поена.

Посљедњу утакмицу у 2015. години кошаркаши ОКК Борац одиграће наредног викенда, када у дворану Борик стиже екипа Рогатице, која је прошле сезоне зауставила наш тим на путу ка финалу плеј-офа.

СТУДЕНТ – ОКК БОРАЦ 67:52 (17:9, 16:17, 14:12, 20:14)

дворана: у кампусу, гледалаца: 300, судије: Бабић, Ваван, Рађевић.

СТУДЕНТ: Вукотић 8, Шобот, Талић 6, Радановић 2, Лукић 7, Николић 12, Цумбо 2, П. Лончар 6, Путник 2, С. Лончар 10 (8 скокова), Матијевић 12, Давидовић. Тренер: Александар Ћикић.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић 2, Микеш 8, Даниловић 1, Николић 7 (7 скокова), Тодоровац 7, Барбарез 10, Сувара 2, Манојловић, Мирнић 7, Вукелић, Пуцар 8 (9 скокова), Самарџић. Тренер: Бојан Божић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 26 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266742 .