Подијели

Тренери Борца и Спартака: Обрадовић најзаслужнији за побједу ''црвено-плавих''

Рукометаши Борца савладали су синоћ у дворани Борик суботички Спартак резултатом 28:24, забиљежили трећу везану побједу у регионаном такмичењу и побједом се опростили од домаће публике за 2015. годину. На конференцији за новинаре одржаној након меча, шеф стручног штаба Борис Дворшек издвојио је једног играча као најзаслужнијег за тримумф над представником Србије.

- Честитам мојим играчима не само на побједи над Спартком, већ и због тријумфа на претходне двије утакмице. Мислим да је утакмица била добра, видим да се полако дижемо у игри која изгледа све боље. Посебно сам задовољан игром у првом полувремену, у којој је Борац изгледао баш онако како желим, са добром одбраном те контром и полуконтром. Одбраном сам задовољан свих 60 минута, нападом 30 јер смо у другом полувремену могли боље, али је и Спартак поправио одбрану у другом дијелу, па је и то утицало. Кад се све сабере, сматрам да смо заслужено стигли до побједе, до које нас је водио капитен Бранислав Обрадовић, који је показао младим играчима у екипи како се игра рукомет – рекао је Дворшек.

Екипу Спартака са тренерске клупе предводи некадашњи стратег Борца Бранислав Зељковић.

- Одиграли смо доста млако у одбрани, супротно нашем договору, што је Борац зналачки искористио и већ након првог полувремена стигао до убједљиве предности. Чињеница да смо за првих 30 минута примили чак 19 голова довољно говори о томе. Овим, свакако, не желим да умањим веома брзу и квалитетну игру Борчевих рукометаша у фази напада у том периоду. У другом полувремену смо заиграли знатно ангажованије у одбрани, примили само девет голова, али нажалост нисмо успјели да се у потпуности вратимо у меч. Ипак, и поред пораза, драго ми је што сам након 10 година поново у Бањалуци и што сам имао прилику да се дружим са људима са којима сам некада сарађивао. Овом приликом бих похвалио и Обрадовића, који је својом игром показао да године ништа не значе – навео је Зељковић.

Споменути Обрадовић у побједи свог тима учествовао је са 9 голова.

- Хвала тренерима Дворшеку и Зељковићу на похвалама, када сте играч, морате да прихватите и похвале и критике. Прво полувријеме смо одиграли управо онако како је тренер захтијевао од нас, агресивно у одбрани, уз доста лаких голова из полуконтри и контри. У другом полувремену смо донекле попустили у одбрани, тако да није било много шанси за брзу транзицију. Екипа Спартака је такође у том дијелу игре промијенила игру у одбрани са којом се нисмо најбоље снашли, тако да је било доста промашених али и исхитрених шутева. Ипак, без обзира на све, најважније је да смо тријумфовали и окрећемо се гостовањима Веспрему и Загребу 12. и 19. децембра – истакао је Обрадовић.

(борац-спорт, фото: РК Борац)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 44 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20250485 .