Подијели

Више новца за најбоље

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић јуче је потписао уговоре о финансирању са шест спортских клубова из овог града, које је још раније Скупштина града издвојила као организације од посебног значаја.

То су: Рукометни клуб Борац, Женски рукометни клуб Борац, Фудбалски клуб Борац, Кошаркашки клуб Борац Нектар, Женски кошаркашки клуб Млади Крајишник и Боксерски клуб Славија. Ове године, за ове спортске колективе, издвојено је 1.750.000 марака.

Градоначелник Драгољуб Давидовић рекао је да је урађен важан посао, што је дио политике Града према спорту.

- Ово је прекретница у односу на раније године и знатно повећање средстава. Наравно, знамо да то још увијек није довољно. Ми не финансирамо само ове клубове, већ и друге за које постоје критеријуми. Такође, посебно издвајамо новац за финасирање спортских манифестација које се дешавају у нашем граду. Ово није милостиња, већ оно што је Град дужан да пружи клубовима - истакао је Давидовић.

Он је додао да Бањалука, као ријетко који град, може да се похвали спортом и спортистима.

- Бањалучки спортисти и клубови раније су промовисали Југославију, БиХ, увијек Бању Луку, сада и Републику Српску. Због тога смо дужни да им помогнемо. Ово није довољно, али сваке године идемо на повећање буџета, тако да се повећавају и издвајања за спорт. Ово је директна помоћ, док индиректно радимо на санацији и изградњи спортских објеката. Ове године завршавамо олимпијски базен, а наредне године, највјероватније, почињемо са изградњом стадиона на Бањалучком пољу. Такође, крећемо са санацијом дворане "Борик" и дворане "Обилићево" - рекао је, између осталог, Драгољуб Давидовић.

Предсједник Фудбалског клуба Борац Милорад Јањетовић рекао је да ће им ова помоћ добро доћи.

- Много ће нам значити ова подршка. Знам да смо сви важни, али Фудбалски клуб Борац без ове помоћи сигурно не би могао постојати и такмичити се. Ми ћемо покушати све ово оправдати што бољим резултатима у Премијер лиги - рекао је Јањетовић.

Предсједница ЖРК Борац Нада Тешановић похвалила је овакву подршку Административне службе Града Бањалука и градоначелника.

- До сада смо имали проблема с функционисањем клуба, због финансијских проблема, док нам је на овај начин омогућено да постојимо. Ми смо шампиони БиХ, освајачи Купа БиХ и Републике Српске, а ове године играћемо и у европском такмичењу. Међутим, као женски клуб, увијек морамо улагати више снаге. Надам се да ће и више донатора наћи интерес да улажу у овај клуб - рекла је Нада Тешановић.

Први човјек Кошаркашког клуба Борац Ранко Шкрбић рекао је да Бањалука на овај начин одржава препознатљиви имиџ спортског града.

- Наш клуб је био у тешкој ситуацији, али смо кренули напријед, вратили се у Премијер лигу БиХ и прошле сезоне одиграли важну улогу. Ове сезоне планирамо да урадимо још више. Радује ме ова сарадња и надам се да ће се име Борца и Бањалуке поистовијетити - истакао је Шкрбић.


(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302721 .