Подијели

Низ пораза настављен у сарајевском блату

Фудбалери Борца наставили су тамо гдје су стали прије треће првенствене паузе у јесењем дијелу сезоне и низ пораза данас продужили на 7. Изабраници Жељка Врањеша гостовали су на стадиону Грбавица екипи Жељезничара, која је успјела у раној фази утакмице да постигне, испоставиће се касније, побједоносни погодак и потпуности преузме контролу над утакмицом.

У споменутом десетом минуту на десној страни су комбиновали Тијаго и Ђелмић, бивши фудбалер Борца шутирао, Бојан Јовић одбио лопту, створила се гужва у казненом простору, а најприсебнији је био Бразилац у редовима домаћих, који у паду погађа за вођство свог тима. Борац у блату Грбавице није направио скоро ништа. У првом полувремену, у 33. минуту, Кољић се нашао у шанси након грешке Хаџиахаметовића, али је из изгледне прилике шутирао поред гола. Три минута касније Јандрић је извео корнер, Кољић не успијева да захвати лопту која стиже до Радиновића, али је и везиста Борца непрецизан.

У другом полувремену први је запријетио Жељезничар и то у 54. минуту: стријелац јединог гола на утакмици лако је прошао поред Видовића, покушао да упосли Кокота, али је Јандрић у посљедњи час изблокирао покушај и избацио лопту у корнер. Четири минута касније шанса пред Антоловићевим голом: Тони Јовић је прошао по лијевој страни, упослио на петерцу Јандрића који јако лоше шутира из повољне прилике и погађа Антоловића. До краја сусрета Жељезничар је нападао, покушавао да стигне до другог гола, док су Борчеви фудбалери чекали прилику да из контранапада учине нешто више, али промјене резултата није било.

- Пресудио је мали фонд играча у нашем тиму. Борац има 12-13 играча у ротацији, све остало су јуниори који повремено добијају прилику. Стално губимо утакмице резултатом 1:0, а реализација нам је никаква, 9 постигнутих голова у 16 кола довољно говори о томе. Међутим, идемо даље, настављамо да се боримо, сад имамо још неких повријеђених играча, али у наредном колу морамо да прекинемо низ пораза и побиједимо Вележ – навео је Врањеш непосредно након утакмице.

Два кола прије краја јесење полусезоне, а укупно 14 до краја такмичења, Борац за опстанком, односно за десетом позицијом која гарантује опстанак, заостаје огромних 10 бодова...

ЖЕЉЕЗНИЧАР – БОРАЦ 1:0

стријелци: 1:0 Тијаго (10.), стадион: Грбавица, гледалаца: 1000, судија: Един Јакуповић (Бихаћ), жути картони: Кокот, Косорић, Младеновић (Жељезничар), Бечелић, Паштар, Савановић (Борац).

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Антоловић, Косорић, Мемија, Благојевић, Ђелмић (од 88. минута Мујагић), Младеновић, Хаџиахметовић, Бегановић (од 90. минута Хасановић), Тијаго, Кокот (од 63. минута Стокић), Хоџурда. Тренер: Едис Мулалић.

БОРАЦ: Б. Јовић, Саничанин, Видовић, Предраговић (од 86. минута Стојановић), Т. Јовић, Кољић (од 59. минута Савановић), Бечелић, Радиновић, Паштар, Јандрић, Марјановић (од 70. минута Кукић). Тренер: Жељко Врањеш.

(борац-спорт, фото: sport1.ba)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266657 .