Подијели

Пуцар: Нормално је да ''гинемо'', ово је наш клуб и град

Првенствено захваљујући агресивној игри у одбрани у трећој и четвртој четвртини, кошаркаши Борца су забиљежили прву побједу у текућој сезони и то над Братунцем, који је до овог кола, уз Теслић и Студент, имао максималан учинак у прва три кола и који је прошле сезоне савладао "црвено-плаве" у бањалучком храму спорта.

У односу на прошлу сезону, Борчев тим је знатно измијењен и тренутно је убједљиво најмлађи у лиги, али дебитантска утакмица у дворани Борик показала је да је врло лако могуће да кошаркаши у црвено-плавим дресовимa и ове сезоне имају запажену улогу у прволигашком друштву.

- Једино што може да покреће екипу јесу велико пожртвовање у одбрани и жеља. Јесмо најмлађа екипа у лиги, али сам рекао и момцима прије утакмица у појединим сегментима, као што су агресивност и трчање, то може да нам буде предност. Не треба заборавити да смо имали много проблема у припремном периоду, овај тим је потпуно нов у односу на претходну годину и треба му времена да се уигра. Не оптерећујемо се резултатом, циљ је да екипа напредује из године у годину и да једног дана неко од ових момака игра кошарку на једном вишем нивоу него што је то Прва лига Републике Српске – рекао је тренер Борца Бојан Божић непосредно након утакмице са Братунчанима.

Клуб се, као што је познато, налази у, благо речено, тешкој финансијској ситуацији, али како и сам Божић каже, ни њему ни играчима не мањка мотива за такмичење.

- Сигурно да је тешко да се ради у оваквим условима јер ми из кола у коло размишљамо да ли ћемо уопште изаћи на паркет и одиграти утакмицу. Задовољни смо, да се тако изразим, што смо се уопште појавили на паркету и одиграли меч. Тренинга и мотивације не недостаје како код играча тако и код мене, екипа је млада, тренинзи су добри и то нас вуче напријед, да покушамо да извучемо клуб из ове ситуације. Надам се да ће наше утакмице пратити и већи број публике и да ће то, али и рад и труд ових момака, препознати бар неки спонзори који би подржали све ово. Нама најсветије је да сачувамо и одржимо овај клуб – навео је Божић.

Други стријелац екипе у синоћњој побједи над пуленима Огњена Радића био је центар Сергеј Пуцар, који је постигао 17 поена и ухватио 9 лопти.

- Млада смо екипа која се још увијек тражи, што је показало и прво полувријеме, међутим у наставку је то пуно боље изгледало, правили смо мање грешака. По мени, сасвим је логично да се боримо и гинемо јер ово је наш клуб и наш град, а зашто је спао на ниже гране, то је питање за неке друге људе. Наше је да се боримо да покушамо да вратимо овај клуб на мјесто које му и припада – истакао је Пуцар.

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 14 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214191 .