Подијели

Прес-конференција пред OCI Lions (Фото/Видео)

Рукометаше Борца у суботу од 20:15 часова очекује најважнија утакмица у посљедњих 25 година. Троструки освајач дупле круне у БиХ ће у бањалучком храму спорта угостити холандску екипу OCI Lions, са којом су снаге одмјерили у септембру, у борби за треће мјесто на квалификационом турниру за пласман у Лигу шампиона.

6. септембра Холанђани су тријумфовали у дворани Борик резултатом 29:33 и на тај начин се директно пласирали у треће коло, док је клуб из Господске улице био приморан да до истог стигне околним путем. У односу на септембарски окршај, у који је Борац ушао психички и физички истрошен након неуспјеха у полуфиналу против Алпле, ситуација је, међутим, сада знатно другачија. У међувремену је у Господској улици дошло до промјене тренера, умјесто тадашњег тренера Игора Рађеновића на клупу је сјео некадашњи тренер Загреба Борис Дворшек, екипа је подигла форму и игра све боље како вријеме одмиче.

- Као тренера, радују ме двије ствари. Прва је да нема повријеђених играча и да су сви спремни за утакмицу, а једино је Срђан Тривунџа имао вирозу и протекла два дана није тренирао, али ће сигурно бити у конкуренцији за састав. Друга је да су играчи свјесни каква је утакмица пред нама и да максимално гризу на тренинзима, те да једва чекају да утакмица почне, а када су тако мотивисани, онда могу много. Меч је много важан како за играче и тренере, тако и за клуб, град и државу и пласман у наредну рунду такмичења представљао би велику промоцију свега наведеног – рекао је Дворшек на конференцији за новинаре, а онда укратко анализирао и игру Борчевог суботњег евро-ривала:

- Лимбург је екипа која се такмили у двије лиге, у шампионату Бенелукса у којем играју у најјачем саставу и у којем побјеђују редом све екипе, те у домаћој, лиги Холандије у којој диста комбинују и на табели су тренутно седми. Такође, Холанђани су екипа која игра доста брзо, постиже пуно голова, а најбољи играч и уједно највећа покретачка снага јесте пивот Иво Стајнс – навео је Дворшек, који није могао да прецизира којим резултатом био био задовољан пред реванш у Ситарду.

- Тешко је рећи који би резултат био повољан пред меч јер све зависи од дешавања на терену. Ипак, могу да кажем да Борац у обје утакмице улази са жељом да побиједи и сматрам да смо зрели за такво нешто. У овој утакмици је важна свака одбрана, сваки гол и стога ћу бити приморан да одступим од свог принципа и пружања прилике младим играчима јер нам је у овој утакмици искуство од пресудног значаја – рекао је Борис Дворшек.

У суботњој утакмици много се очекује од бека Стефана Јанковића, који је залијечио повреду бутног мишића и биће у потпуности на располагању стручном штабу.

- Лимбург је екипа која игра одбрану 3-2-1 која прелази у 3-3 из које развијају квалитетну транзицију у напад и постижу велики број голова из контри и полуконтри. Таква њихова одбрана знатно олакшава посао њиховом голману који је бранио на високом нивоу у утакмици коју смо одиграли са њима у септембру. Међутим, могу да кажем да суботњу утакмицу, као и остатак екипе, дочекујем веома мотивисано и вјерујем да ћемо у Холандији имати могућност да бранимо предност стечену у Борику – истакао је Јанковић.

Дјелиоци правде биће Словаци Петер Дворски и Игор Карлубик, а делегат је Македонац Камер Металари.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 44 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20215540 .