Подијели

Прес-конференција пред Жељезничар (Фото/Видео)

Најтмурнија премијерлигашка полусезона Фудбалског клуба Борац откако се такмичи у елитном рангу ближи се крају; до спуштања завјесе остала су још три кола, у којима ће се изабраници Жељка Врањеша прво у недјељу од 13 часова на стадиону Грбавица састати са домаћим Жељезничаром, затим 28. новембра од 16 часова у Бањалуци гостује мостарски Вележ, док ће јесењи дио сезоне клуб из Платонове улице закључити 5. децембра од 13 часова, када гостује на "врућем" терену екипе Младости, која је у текућем дијелу сезоне пред својим навијачима савладала и Жељезничар и Сарајево.

Тим који са клупе предводи Едис Мулалић након првих 15 кола налази се на деветом мјесту на табели са 21 бодом, односно пет више од Олимпика, који је први тим "испод црте". Међутим, "плави" са Грбавице не пружају партије какве њихови навијачи очекују, а у прилог тој тврдњи иде и резултат из прошлог кола, у којем су на домаћем терену ремизирали (0:0) са Славијом.

- Протеклу првенствену паузу у трајању од двије седмице искористили смо првенствено да се додатно међусобно упознамо, а онда и да посложимо коцкице онолико колико је то у овом тренутку могуће. Сигурно је да нас очекује тешка утакмица иако Жељезничар не бриљира у текућој сезони, као што и њихови резултати показују. На Грбавицу свакако путујемо са жељом да освојимо три бода и уколико пружимо бар 90 посто од онога што реално можемо, сигуран сам да ћемо у томе и успјети. Наравно, фактор среће је такође веома битан, надам се да ће нас коначно и срећа погледати јер је у претходне двије утакмице, са Радником и Витезом, нисмо имали – рекао је Врањеш на данашњој конференцији за новинаре.

У првом одмјеравању снага два ривала, на премијери, Борац је пружио можда и најбољу партију у досадашњем току сезоне и савладао Жељезничар резултатом 1:0. Стријелац јединог гола на тој утакмици био је Петар Илић, који је, одлуком шефа струке, због наводне недисциплине одстрањен из екипе и није у конкуренцији за недјељни дерби. Осим њега, на терен стадиона Грбавица сигурно неће истрчати још најмање три играча.

- У овом тренутку заиста не знам шта ће бити са Илићем, једино што знам је да за састав неће конкурисати. На тренинзима се није појављивао 15 дана, а да ли је од управе клуба добио слободне дане да оде кући, то заиста не знам. Ајдин Реџић има три жута картона и с обзиром да нема право наступа, добио је дозволу од управе да оде на петодневну пробу у Цирих, за састав не конкурише ни Небојша Рунић због црвеног картона у Витезу, док је Звездан Ђорђиловић већ дуже вријеме повријеђен – истакао је Врањеш.

У првенственој паузи "црвено-плави" су имали једну такмичарску провјеру и то против јуниорског погона, који су поразили резултатом 4:0. Један од погодака на тој утакмици постигао је Мићо Кузмановић, који је, уз Лазара Марјановића, најављен као највеће појачање клуба за текућу сезону, али праву прилику до сада није добио.

- У овом тренутку немам праву могућност да видим Кузмановића на дјелу јер сам наставио тамо гдје су стали тренери који су до сада водили Борац. Шта је проблем са Кузмановићем, не знам, али сада не могу да ризикујем да га убацујем у игру јер нисам упознат са његовим стањем и могућностима у овом тренутку. Кузмановић јесте постигао гол у утакмици против јуниора, али то није довољно да бих се усудио рећи да је то играч који заслужује одмах да се нађе у стартних 11 јер је меч против јуниора једно, а премијерлигашки сусрети нешто сасвим друго. Тај меч са јуниорима првенствено је искориштен како бисмо наградили јуниоре за одличне резултате у јесењој полусезони, али и да на једној утакмици ми будемо та екипа која ће држати лопту у својим ногама и контролисати игру и резултат. Кузмановић је у једној таквој утакмици био стријелац једног гола, али не могу само на основу тога да га убацим у стартну поставу. Такође, на неким позицијама смо дефицитарни и многи кажу да би требало да убацим јуниоре. Могло би се тако урадити да смо Радник из Бијељине који има 28 бодова и на сигурној је позицији када је опстанак у елити у питању. Овако то не можемо да урадимо јер нам је свака утакмица квалификациона у борби за голи премијерлигашки живот – истакао је Врањеш.

У посљедњих шест премијерлигашких утакмица Борац је уписао исто толико пораза. Везиста Федор Предраговић убијеђен је да се тај низ неће наставити након недјељног дербија.

- Очекујем тешку утакмицу, али се надам да ћемо прекинути низ пораза који нас је довео у тешку ситуацију. Вјерујем да ћемо забиљежити позитиван резултат, поправити расположење у свлачионици и подићи самопоуздање пред посљедња два меча у овој полусезони – рекао је Предраговић.

 


(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213038 .