Подијели

Дворшек: Наставићемо са давањем шансе младима (Фото)

Шеф стручног штаба Рукометног клуба Борац Борис Дворшек на синоћњој конференцији за новинаре након заостале утакмице 4. кола Газпром лиге са Веспремом (20:34) акценат је ставио на наступ четворице младих играча Милоша Њежића, Марка Ћеранића, Арсенија Бубића и Срђана Мијатовића, који стичу немјерљиво искуство играјући утакмице против тимова као што је финалиста Лиге шампиона.

- Честитао бих, прије свега, Веспрему на заслуженој побједи. Веспрем је екипа која игра можда и најбољу одбрану у Европи коју је тешко пробити, а разлика у квалитету између двије екипе је заиста велика. Међутим, мислим да је наш највећи добитак у утакмици наступ Мијатовића, Њежића, Ћеранића и Бубића против једног оваквог тима попут Мађара. Сматрам да је велика ствар да Срђан Мијатовић на једној оваквој утакмици постигне два гола и то су моменти који се памте. Нећу рећи да ми је свеједно ако изгубим разликом од 10 или 15 голова, али то је мање битно уколико дамо шансу овим играчима да се кале против великих екипа. Радује ме да је екипа Веспрема озбиљно схватила овај меч, наступили су у најјачем саставу, а мислим да је Борац на добром путу да за годину дана постане озбиљна европска екипа – истакао је Дворшек, осврнувши се и на сам ток утакмице.

- Задовољан сам појединим сегментима утакмице: када смо са 3:8 пришли на 8:9 и када смо у другом полувремену преполовили заостатак и смањили предност Веспрема на 4-5 голова, међутим чињеница је да смо играли онолико колико нам је Веспрем дозволио – рекао је Дворшек.

Већ прекосутра рукометаше Борца очекује нови регионални окршај. У Скопљу ће Дворшекови изабраници снаге одмјерити са скопским Вардаром, који, попут пулена Ћавија Сабатеа, сјајно игра у Лиги шампиона: у својој групи су након шест утакмица први, испред актуелног првака Старог континента Барселоне.

- Ако Веспрем спада у Топ 3 екипа европског рукомета, онда је Вардар у Топ 6. Очекује нас поново једна утакмица у којој ће екипа моћи да ужива, првенствено млади играчи који ће поново добити шансу – навео је Дворшек, нагласивши да од утакмице са македонским представником почињу припреме за Борчеву утакмицу полусезоне – први меч трећег кола Купа EHF против холанског Лимбурга, који се игра 21. новембра у Спортској дворани Борик.

Чувари мреже Тибор Иванишевић и Дамир Ефендић синоћ нису били на задовољавајућем нивоу: јунак утакмице са Хаслумом је забиљежио 5, а Дамир Ефендић једну одбрану више. Дворшек истиче да је све до тренинга, за које, у овом тренутку, нема толико времена због густог распореда.

- Тибор јесте био на нивоу у неким претходним утакмицама попут Хаслума када је бриљирао, или против Татрана, али све би то изгледало још боље да имамо више времена за голманске тренинге. Ми смо у досадашњем току сезоне чак 5 од 7 утакмица одиграли на гостујућем терену. Тако, на примјер, до Прешова и назад у путу проведемо 24 сата, то су нам практично три тренинга која су нам у овом тренутку круцијална. Међутим, сада нам предстоји серија утакмица када ћемо играти само суботом, тако да ћемо више моћи да се посветимо тренинзима него што је то био случај до сада – рекао је Дворшек, истакавши да ће у Скопљу у првом полувремену на голу стајати Ефендић, а Иванишевић ће прилику добити у наставку, за разлику од синоћ, када је ситуација била обрнута.

Прилику да се поново представи бањалучкој рукометној публици поново је добио и 17-годишњи бек Срђан Мијатовић. Наком што у мечу са норвешким Хаслумом није успио да затресе мрежу ривала, синоћ је то учинио два пута и добио заслужене овације.

- Такође бих прво честитао екипи Веспрема на побједи, али и својим саиграчима на добро одиграној утакмици. Чињеница да смо у појединим моментима били у егалу са њима говори о нашем труду и залагању током меча. Веспрем је свјетска екипа и била ми је част да играм против таквих рукометних имена. Пресрећан сам што сам постигао два гола и то је један од показатеља да добро радим и тренирам. У мечу са Хаслумом имао сам велику трему, тад сам се потпуно "изгубио", међутим против Веспрема је све било много лакше – истакао је Мијатовић.

Бојиновић одлази

Искусни 38-годишњи бек Младен Бојиновић, који је у Борац стигао љетос, готово сигурно напушта црвено-плави тим и поново се сели у Француску. Некадашњи члан Партизана, Адемар Леона, Бидасое, Барселоне, ПСЖ-а и Монпељеа каријеру ће наставити у редовима француског Тремблеа, финалисте Купа побједника купова из сезоне 2010-11, који текућу сезону у француском шампионату није почео на жељени начин. Након осам утакмица, тим Тремблеа је на претпосљедњој, 13. позицији, са само два освојена бода (1 побједа и 7 пораза); слабији учинак има само Шартр, који је освојио један бод.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 25 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261360 .