Подијели

Борац изгубио меч, али добија играче за будућност (Фото)

Финалиста Лиге шампиона у прошлој сезони Веспрем у потпуности је оправдао улогу великог фаворита у заосталој утакмици 4. кола Газпром лиге против бањалучког Борца. Један од главних кандидата за освајање титуле првака Европе тријумфовао је у дворани Борик резултатом 20:34 и тако задржао стопостотан учинак (4/4), док је клуб из Господске улице поражен и шести пут у текућој сезони регионалног такмичења.

Борац је поново изгубио разликом од 14 голова, баш као и против Загреба, и на тај начин изједначио најубједљивији домаћи пораз, али је много више добио. Наиме, као што је и најавио, шеф стручног штаба Борис Дворшек је у утакмици са мађарским шампионом, најавивши да ће то бити пракса и убудуће, већ од сусрета са Вардаром у Скопљу 31. октобра, пружио прилику младим надама Великана из Господске, којима сусрет са таквим рукометним именима као што су Роланд Миклер, Момир Илић, Мирсад Терзић, Андреас Нилсон, Ренато Сулић... много значи.

Десно крило Милош Њежић одиграо је цијело прво полувријеме и за то вријеме једном матирао најбољег голмана Лиге шампиона у прошлој сезони, члана најбоље седморке споменутог такмичења Роланда Миклера. Млади бекови Срђан Мијатовић и Арсеније Бубић, оба 1998. годиште, прилику су добили у завршници утакмице; Мијатовић је на паркету провео посљедњих 15 минута и постигао два гола, док је Бубић заиграо од 53. минута, али није успио да се упише у листу стријелаца. На крају, лијево крило Марко Ћеранић мијењао је повријеђеног Мирка Микића, прву опцију на тој позицији, одиграо свих 60 минута и у потпуности оправдао очекивања, те је уз Срђана Тривунџу био најефикаснији Борчев појединац са 4 гола.

Што се тиче самог тока утакмице, слободно се може рећи да су рукометаши Борца играли онолико колико им је то Веспрем дозвољавао. Мађари су у 12. минуту стекли предност од пет голова (3:8) поготком најбољег пивота елитног клупског такмичења у прошлој такмичарској сезони Рената Сулића. Борац је успио да узврати: Срђан Тривунџа са 3 и Стефан Јанковић са 2 гола подигли су публику на ноге када је у 17. минуту на семафору писало 8:9. Међутим, серија "црвено-плавих голова" као да је "разљутила" мађарски тим; гости су немјерљиво појачали игру у фази одбране, из брзе транзиције постизали лаке голове и на одмор отишли са предношћу од девет голова (10:19), дозволивши Дворшековим пуленима да у интервалу од 17. до 30. минута само два пута затресу Миклерову мрежу.

У наставку је Борац поново запријетио, али недовољно да би се угрозила сигурна предност гостујућег тима: од 11:20 стигло се до 15:20 голом Марка Ћеранића у 37. минуту. Публика је поново била на ногама у нади да ће се серија наставити, и могла је јер је Борац нападао за -4, али је Никола Милошевић погријешио у додавању, након чега је Веспрем преко Андреаса Нилсона постигао лак гол из контранапада.

Од тог тренутка, Мађари су се поново "уозбиљили", поново "подигли зид" испред Миклеровог гола и у 50. минуту први пут на утакмици стекли двоцифрену предност (17:27). У 53. минуту мађарски "плус" се подигао на 12 голова (17:29), након чега је услиједило "пет минута славе" Борчевог 17-годишњег бека Срђана Мијатовића, који је са два прелијепа гола натјерао публику на овације. Завршне минуте Мађари су рутински одрадили и, како смо већ рекли у уводном параграфу, тријумфовали резултатом 20:34.

Споменули смо већ Срђана Тривунџу и Марка Ћеранића, који су са по 4 гола предводили црвено-плаве стријелце, с тим што је Борчев средњи бек забиљежио изузетно лош проценат шута (4/15, 2/12 са 9 метара). У гостујућем саставу бриљирао је Гаспер Маргуч са 8 голова из 10 покушаја, а чувар мреже Роланд Миклер је укротио чак 22 лопте које су домаћи рукометаши упутили ка његовом голу.

Како рекосмо, већ у суботу, од 14 часова, рукометаши Борца гостују Вардару, чији играчки кадар такође чине рукометаши од којих "стаје мозак": Арпад Штербик, Блаженко Лацковић, Матјаж Брумен, Алем Тоскић, Филип Лазаров, Тимур Дибиров, Данил Шишкарев, Алекс Дујшебаев... Прву наредну домаћу утакмицу Борац ће одиграти 14. новембра, седам дана прије прве утакмице трећег кола Купа EHF против холандског Лимбурга. Тада ће у бањалучком храму спорта гостовати Макс Струмица, против које је наш тим освојио једини бод у досадашњем току такмичења.

БОРАЦ – ВЕСПРЕМ 20:34

дворана: Борик, гледалаца: 1500, судије: Томислав Циндрић и Роберт Гонзурек (Хрватска), седмерци: Борац 4 (3), Веспрем 4 (4), искључења: Борац 4 минута, Веспрем 6 минута.

БОРАЦ: Иванишевић (5 одбрана), Ефендић (6 одбрана), Јанковић 2, Вујовић, Мијатовић 2, Бубић, Њежић 1, Обрадовић 2, Станковић, Тривунџа 4, Ћелић, Ћеранић 4, Николић 1, Милошевић 2, Шекарић 1, Бојиновић 1. Тренер: Борис Дворшек.

ВЕСПРЕМ: Миклер (22 одбране), Алиловић, Гуљаш 4, Иванчик 2, Шух, Илић 2, Палмарсон 3, Нилсон 5, Угалде, Маргуч 8, Родригез 2, Варју 1, Терзић, Сулић 4, Лекаи 2, Слишковић 1. Тренер: Ћави Сабате.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266814 .