Подијели

Прес-конференција пред Челик

Прошлог викенда једна позитивна традиција је настављена, предстојећег викенда на реду је наставак нове, убијеђени су у табору Фудбалског клуба Борац пред гостовање зеничком Челику на Билином пољу. Након што је прије 6 дана, 7. пут у посљедњих 7 првенствених окршаја на Градском стадиону, савладан мостарски Зрињски, клуб из Платонове улице сутра ће гостовати на стадиону на којем није поражен 9 година!

У посљедњих 7 одмјеравања снага са Зеничанима на Билином пољу, фудбалери Борца су забиљежили 3 побједе и 4 неријешена резултата, а посљедњи пут једна генерација бањачучких фудбалера у Зеници је поражена 21. октобра 2006. године. Такође, изабраници Петра Курћубића везали су три побједе у свим такмичењима и у побједничком расположењу путују на гостовање "црвено-црнима".

- Увијек говорим да су традиције ту да се руше, али овог пута ћу направити изузетак. Желимо да наставимо успјешан низ у Зеници, на тај начин потврдимо побједу над Зрињским и најавимо меч који играмо са Рударом на Градском стадиону прије првенствене паузе. Међутим, знамо ко нам је сутра ривал. Очекује нас дуел са изузетно квалитетном, добро селектованом и постављеном екипом која у сваком тренутку зна како да нападне и како да се квалитетно брани. Челик је тим који има јако мало мана и у досадашњем току сезоне су без пораза на домаћем терену. Играју добро, међутим и ми смо добро играли у претходном колу против Зрињског и забиљежили побједу, те нам та партија даје наду пред гостовање у Зеници да у Бањалуку можемо да се вратимо са повољним резултатом – рекао је шеф стручног штаба Петар Курћубић на данашњој конференцији за новинаре.

Курћубић је нагласио да његова екипа у Зеницу иде да нападне ривала, по могућности од првог минута.

- Уписали смо три побједе у посљедње три званичне утакмице у свим такмичењима, тако да моји фудбалери имају велики мотив да у ноћном термину, на добро припремљеном травњаку, наставе серију успјеха. Морамо да изађемо на терен веома мотивисани и амбициозни и да пред зеничком публиком чинимо оно што сигурно можемо и знамо. Ниједног момента нећемо жељети да се бранимо, напротив, желимо да нападнемо ривала кад год нам се укаже могућност, па чак и од првог минута – истакао је Курћубић.

Иначе, након ове утакмице, Челик и Зеницу ће напустити досадашњи први тренер Борис Павић, који за 8 мјесеци, откако је у клубу, ниједном није водио екипу са тренерске клупе због недобијања радне дозволе.

Што се тиче играчког кадра који ће се супротставити Челику, Курћубић не може да рачуна на стријелца 4 гола у свим такмичењима у досадашњем току сезоне Тонија Јовића због 3 жута картона, те на повријеђене Елвира Кољића и Звездана Ђорђиловића.

У нови позитиван резултат не сумња ни стријелац водећег гола у дербију са Зрињским Угљеша Радиновић.

- Побједа над лидером на табели нам је подигла самопоуздање и вјеру да из Зенице можемо да се вратимо са позитивним резултатом. Хендикеп нам је неиграње Тонија Јовића, нашег најбољег стријелца и играча у досадашњем току сезоне, али сам увјерен да ће остатак тима квалитетно надомјестити његов изостанак са овог дербија – рекао је Радиновић.

Челик трећи најуспјешнији домаћин

Зеничани су трећи на премијерлигашкој табели када је у питању учинак на домаћем терену у досадашњем току сезоне са 3 побједе и 2 неријешена резултата у 5 утакмица одиграних на Билином пољу уз 6 постигнутих и 3 примљена гола. Успјешнији од Челика на домаћем терену су само Сарајево и Зрињски.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 62 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20265280 .