Подијели

Некадашњи првак Норвешке наредни Борчев ривал у Европи

Рукометаши Борца у другом колу Купа EHF снаге ће одмјерити са представником Норвешке Хаслумом, који је, према очекивањима из даљег такмичења елиминисао екипу луксембуршког Диделанжа. Обје утакмице одигране су у Норвешкој овог викенда, у првој је Хаслум тријумфовао резултатом 34:27, а у другој су Норвежани били још убједљивији савладавши Луксембуржане резултатом 34:23. Прва утакмица другог кола игра се 10. или 11. октобра у Норвешкој, а реванш је седам дана касније у дворани Борик.

Тако ће ове године бањалучка публика, након Елверума, освајача квалификационог турнира за пласман у Лигу шампиона, имати прилику да на дјелу види још једну екипу из врха норвешког рукомета и сигурно је да је пред изабраницима Игора Рађеновића тежак задатак на путу ка трећем колу Купа EHF.

Наиме, Хаслум је прошле сезоне у норвешком шампионату, у којем се од прошле сезоне, према новом систему такмичења, такмичи 12 екипа а 8 наставља такмичење у плеј-офу, након лигашког дијела био боље пласиран од норвешког представника у овосезонској Лиги шампиона. Хаслум је након 22 кола био трећи, а Елверум четврти. Два клуба потом су се састала у полуфиналу плеј-офа и славио је Елверум резултатом 2:1 у побједама. У сва три меча виђена је велика драма: у првом је тријумфовао Елверум на домаћем паркету резултатом 30:28, у другом Хаслум као домаћин након продужетака резултатом 34:32, док је у трећем Елверум "направио брејк", савладао Хаслум резултатом 31:34 и домогао се финала.

Годину дана раније, у сезони 2013-14, Хаслум је освојио прво мјесто након лигашког дијела сезоне, али није успио да се окити шампионском титулом, штавише није стигао ни до полуфинала плеј-офа. Првих 8 екипа било је подијељено у двије групе, а двије првопласиране такмичење су настављале у полуфиналу плеј-офа; у својој групи Хаслум је био трећи.

Говорећи о резултатима Хаслума, вратићемо се још коју годину уназад, у сезону 2011-12, када су у финалу плеј-офа поражени поново од Елверума, као и у сезону 2010-11, када су освојили посљедњу титулу шампиона; "жртва" у финалу плеј-офа био је – Елверум.

У досадашњем току сезоне Хаслум је у норвешкој лиги одиграо двије утакмице и забиљежио неријешен резултат и побједу. На старту новог шампионата уписан је реми на домаћем терену са Бекелагетом (29:29), а касније и побједа на гостовању Рунару (22:30).

Европски наступи

Што се тиче европских наступа Хаслума, споменућемо их неколико. У сезони 2013-14 Хаслум је освојио трофеј у Купу и на старту нове сезоне, 2014-15, учествовао у квалификацијама за Лигу шампиона. На квалификационом турниру, одржаном у белгијском Хаселту, у полуфиналу су поражени од турског Бешикташа резултатом 22:29, да би у мечу за треће мјесто надиграли домаћина резултатом 26:35, чиме су изборили наступ у трећем колу Купа EHF, у којем су у двомечу били успјешнији од Каустика из Волгограда и наставили такмичење у групној фази, у којој су снаге одмјерили са Винтертуром, Горењем и Хамбургом. На 6 утакмица уписали су двије побједе: над каснијим финалистом Хамбургом (34:32), у чијем саставу су играла веома позната имена у свијету рукомета попут Хенрика Тофт Хансена, Ханса Линдберга, Паскала Хенса... и над екипом Винтертура (31:34).

Након што је освојио већ споменуту титулу у сезони 2010-11, Хаслум је такође наступио на старту наредне у квалификацијама за Лигу шампиона, која им је тада измакла "за длаку". Квалификациони турнир на којем су наступили одржан је у Израелу, у полуфиналу је Хаслум савладао исландски Хафнарфјардар резултатом 29:36, а у великом финалу био поражен од Металурга резултатом 29:28.

Дворана

Екипа Хаслума своје утакмице игра у Надеруд Арени у норвешком граду Бекестуа. Капацитет дворане је 2050 сједећих мјеста, укључујући и тзв. телескопске трибине.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 42 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20247522 .