Подијели

Прес-конференција пред Дрину

Откако је у марту, замијенивши дотадашњег шефа стручног штаба и актуелног стратега лидера Премијер лиге Зрињског Винка Мариновића, сјео на тренерску клупу Великана из Платонове, Владо Јагодић не зна за тријумф на гостујућем терену у елитном рангу. На досадашњих 8 гостовања Борац је под Јагодићевим вођством забиљежио 4 неријешена резултата и 4 пораза.

Прву наредну прилику да са својим изабраницима прослави освајање прве гостујуће "тројке" Јагодић ће имати сутра (17 часова), када ће "црвено-плави" гостовати екипи зворничке Дрине, која се након пет премијерлигашких рунди налази на посљедњем, 16. мјесту са 3 бода. Та, као ни чињеница да су Зворничани са припремама кренули тек 4. јула, три седмице прије почетка такмичења, ипак никако не смије да завара. Тим Дрине убједљиво је поражен само у првом колу на гостовању екипи Сарајева (6:1), када је наступио некомплетан. Услиједио је потом минималан пораз од Зрињског, који се намучио како би славио над Борчевим сутрашњим ривалом. Дрина је потом поражена и у Зеници али поготком тек у 94. минуту (2:1), потом су на зворничком Градском стадиону надиграли приједорски Рудар (4:1), а у посљедњем мечу поражени су минимално (1:0) од Славије.

Споменули смо већ Владу Јагодића, који са Борцем није тријумфовао на гостовању за пет мјесеци колико сједи на црвено-плавој клупи. Иначе, посљедњу гостујућу побједу у Премијер лиги Борац је забиљежио још у септембру прошле године, када је један гол Тонија Јовића био довољан за славље у Бијељини, што значи да клуб из Платонове улице на 12 посљедњих лигашких гостовања није побиједио. У табору Борца убијеђени су да ће се тај неславни низ сутра прекинути и да ће екипа на првенствену паузу, пред домаћи сусрет са Травником, отићи у побједничком расположењу.

- Чврсто смо на земљи након домаћег пораза од Олимпика, нисмо поклекли након тог неуспјеха и то нам је најважније. Путујемо у Зворник са жељом да одмах тамо надокнадимо те бодове и учинићемо све што је у нашој моћи да тријумфујемо. Гостујемо екипи која се налази на посљедњем мјесту и која је промијенила много тренера, играча, па самим тим и стил игре и наша предност је чињеница да нису уиграни. Традиција нам иде у прилог, имамо више успјеха у Зворнику од домаћина, који Борцу у два премијерлигашка одмјеравања нису постигли гол, али не желим тиме да оптерећујем екипу, као што то нисам чинио ни пред дерби са Олимпиком, Борчев тим је млад и може свакога да савлада, али и од свакога да изгуби – рекао је Јагодић, који је, у свом другом мандату на клупи Борца, у шампионској сезони, дебитовао у другом колу у Зворнику и славио побједу са својим изабраницима резултатом 0:2.

Штопер Великана из Платонове Немања Видовић вјерује у освајање сва три бода.

- Иако је Дрина тренутно посљедња на табели, сигурно је да је то екипа која има своје жеље и циљеве. У текућој сезони смо одиграли двије гостујуће утакмице, два пута одиграли 1:1 и мислим да је коначно дошло вријеме да славимо – истакао је Видовић.

На сутрашњој утакмици Јагодић неће мочи да рачуна на Угљешу Радиновића, којем је против Олимпика показан трећи жутк картон, као ни на повријеђене Звездана Ђорђиловића и Милоша Кукића.

Традиција је, како рече и сам Јагодић, за разлику од мечева са претходним Борчевим ривалом Олимпиком, на страни Великана из Платонове. Наиме, у 4 досадашња одмјеравања снага, Борац је забиљежио три побједе и један реми, уз 5 постигнутих и само један примљени гол. Два тима први пут су одмјерила снаге у шампионској сезони Борца, 2010-11, када је у већ споменутој утакмици другог кола у Зворнику Борац тријумфовао резултатом 0:2, а потом славио и на Градском стадиону у 17. колу резултатом 1:0. Прошле сезоне у Зворнику је било 0:0, а крајем прошле сезоне Борац је савладао госте резултатом 2:1.

Мини-припреме

Током репрезентативне паузе, експедиција Борца боравиће од 1. до 5. септембра на мини-припремама у Дрвару, гдје су овог љета боравили на првом дијелу припрема. Током овог периода, Борац неће играти пријатељске утакмице, а планиран је само интерни дуел у суботу од 17 часова.

(борац-спорт, фото: mondo.ba)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 11 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264306 .