Подијели

Прес-конференција пред Олимпик

Један од дербија 5. кола БХ Телеком Премијер лиге биће одигран у недјељу од 19 часова на Градском стадиону, гдје ће бањалучки Борац, једна од три непоражене екипе у досадашњем току првенства, дочекати сарајевски Олимпик, једну од три екипе које у прва четири кола нису осјетиле сласт побједе.

Уз Зрињски и Радник, још само Борац има уписану нулу када је у питању рубрика ПОРАЗИ, док уз Вележ и дебитанта Младост, једино Олимпик нема ниједну "тројку" у новом шампионату. Изненађујуће, најмлађи сарајевски премијерлигаш и учесник квалификација за Лигу Европе овог љета "закуцан" је за дно премијерлигашке табеле са само два бода. Са друге стране, изабраници Владе Јагодића након 360 првенствених минута налазе се на 7. мјесту са 6 бодова, два мање од другопласираног Радника, и посматрајући само стање на табели, многи не би недјељни меч окарактерисали као дерби сусрет.

Међутим, када се погледа списак играча који наступају за сарајевски тим, јасно је да такви ставови немају адекватно упориште: ростер који чине фудбалери са дугогодишњим премијерлигашким искуством Срђан Станић, Велдин Мухаремовић, Бојан Регоје, Ирфан Фејзић, Далибор Панџа, Јадранко Богичевић, Адмир Рашчић, Емир Хаџић... говори да клуб из Платонове улице очекује изузетно тежак задатак да тријумфују над клубом који је у посљедње двије сезоне носио сва три бода из града на Врбасу: 24. новембра 2013. године,  када је на тренерској клупи Борца сједио Драган Јовић, и 8. априла текуће године, када је кормилар црвено-плавог брода био актуелни шеф стручног штаба Владо Јагодић.

- Не смије да нас завара то што је Олимпик посљедњи са само два освојена бода. У свом ростеру Сарајлије имају два прекаљена голмана Хамзића и Смајића, а Рашчић и Хаџић су својевремено били најбољи стријелци Премијер лиге. Међутим, немамо разлога се плашимо било кога, поготово на Градском стадиону и поготово ако пружимо максимум као што је то био случај у досадашњим мечевима, са изузетком меча против Младости. Олимпик јесте славио у посљедња два дуела на Градском стадиону, али традиције и низови су ту да се прекидају и вјерујем у ову екипу да ће тријумфовати над Олимпик у недјељу увече – рекао је Владо Јагодић на данашњој конференцији за новинаре, истакавши да ће након данашњег тренинга бити познато да ли ће у конкуренцији за меч бити Тони Јовић, Петар Илић и Угљеша Радиновић, док ће утакмицу са Олимпиком сигурно пропустити Милош Кукић због теже повреде листа.

На самом почетку данашњег обраћања новинарима, шеф стручног штаба Борца говорио је и о посљедњој одлуци клупских челника, према којој играчи и стручни штаб клуба из Платонове улице представницима медија могу да се обраћају само на званичним конференцијама за новинаре.

- Морам да кажем да нам није упола у медијима враћено од онога што екипа пружа на терену. Фудбалери су потписали својеврстан кодекс понашања када су стигли у клуб, који садржи око 30 ставки, а једна је и односи са јавношћу, коју они морају да поштују. Више је разлога за овакву одлуку. Прво се, на дан утакмице са Жељезничаром, појавио малициозан текст у једном дневном листу, након тога поново у појединим новинама фудбалери Жељезничара добију далеко веће оцјене него фудбалери Борца из не знам којег разлога, затим се дан прије меча са Слободом појаве информације око Газпрома и улагања односно неулагања у Борац... Све то играчи читају и тога морамо да будемо свјесни. Нажалост, Синиша Саничанин је неправедно санкционисан јер се у Спортском журналу појавио измишљени интервју са њим и зато молим све представнике медија да то не чине и да буду максимално коректни. Мени не смета да ме зовете у суботу или недељу у касним вечерњим сатима, када сам слободан, јер сам професионалац, ови играчи су такође професионалци и апелујем да их поштујете – рекао је Јагодић.

Иначе, на данашњој конференцији за новинаре јавности су представљена и посљедња појачања клуба, крилни играчи Мићо Кузмановић и Лазар Марјановић. Кузмановић је рођен 18. марта 1996. године у Добоју, а у Борац је стигао из редова српског суперлигаша Јагодине. Са друге стране, Марјановић је рођен 8. септембра 1989. године у Нишу, а у црцено-плави табор стигао је из мађарског Диосђера.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 13 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263791 .