Подијели

''Петарда'' против Слоге, сјајан деби Милана Стојановића

Фудбалери Борца савладали су данас на Градском стадиону, у пријатељској утакмици, трнску Слогу, члана Друге лиге Републике Српске у наредној сезони, резултатом 5:0. Изабраници Владе Јагодића пружили су допадљиву игру уз доста трке и залагања, а побједа је могла да буде и далеко убједљивија да су Милош Кукић у првом, те Елвир Кољић и Тони Јовић у другом полувремену показали више концентрације у завршници напада.

Као што је било и најављено, Владо Јагодић је на терен послао комбиновани састав, па су прилику од првог минута добили Б. Јовић, Савановић, Мухић, Паштар, Ђорђиловић, Савић, Кикић, Илић, Стојановић, Кукић и Јакуповић. Од 60. минута играли су Ружић, Субић, Радиновић, Т. Јовић, Видовић, Предраговић, Кољић и Рунић, а у посљедњих двадесет минута шансу су добили Бечелић и Јандрић. Једини фудбалер који је одиграо свих 90 минута био је Стојко Кикић.

Голеаду на Градском стадиону започео је Стефан Савић у 22. минуту, матиравши гостујућег чувара мреже након одличне соло акције. Великан из Платонове могао је да стигне до предности и минут раније, када је Стојко Кикић два пута погодио оквир гола, прво стативу, потом и пречку, да би на крају шутирао неколико центиметара преко гола.

Утисак меча свакако су погоци везисте Милана Стојановића, који је у свом дебију у црвено-плавом дресу два пута затресао мрежу Слоге и показао да ће бити велико појачање за млади тим Борца. Прво је у 25. минуту шутирао са 23 метра искоса са десне стране и мајсторски погодио, да би у 43. минуту, након прекршаја гостију над Милошем Кукићем, извео слободан ударац са истог мјеста одакле је постигао први гол и сјајно послао лопту у горњи десни угао гола Слоге. Иначе, "слободњаци" су Стојановићева специјалност – прошле сезоне, у дресу српског прволигаша Слоге из Петровца на Млави, од првих 9 погодака у сезони 6 је постигао на овај начин.

У 62. минуту Борац је повисио на 4:0 – по лијевој страни је одлично прошао капитен Субић, одиграо повратну лопту у средину за Предраговића који сјајну акцију претвара у гол. Само два минута касније постављен је коначан резултат – овог пута акција је текла по десној страни, Савановић је упослио Јовића, који на сличан начин погађа као у Мостару против Вележа.

Иначе, квалитетну фудбалску представу покварили су прегрубом игром фудбалери Слоге. Издвајају се скоро па крвнички прекршаји над Илићем у првом и Јовићем у другом полувремену, након којих је дошло до сукоба фудбалера оба тима, а само правовременом реакцијом тренера обје екипе спријечен је озбиљнији инцидент.

БОРАЦ: Б. Јовић, Савановић, Мухић, Паштар, Ђорђиловић, Савић, Кикић, Илић, Стојановић, Кукић, Јакуповић. Још су играли: Ружић, Субић, Радиновић, Т. Јовић, Видовић, Предраговић, Кољић, Рунић, Бечелић и Јандрић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 16 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263785 .