Подијели

Црвено-плави ''вртић'' надиграо Жељезничар!

Игра Борца какву Градски жели!

У премијерлигашким окршајима Борца и Жељезничара у Платоновој 6 не побјеђује фаворит, већ онај ко је навикао да то чини! Фудбалери бањалучког Борца савладали су, у дербију првог кола Премијер лиге, фаворизоване Сарајлије пред око 5000 свједока на трибинама Градског стадиона резултатом 1:0 и тако на најбољи могући начин почели једну од најзанимљивијих премијерлигашких сезона од настанка овог такмичења 2002. године.

Изабраници Владе Јагодића, који су најмлађа екипа у елитном фудбалском рангу у БиХ, очитали су фудбалску лекцију Сарајлијама, који до дуела са Борцем у досадашњем четири утакмице у сезони, оне европске, нису примили ниједан погодак. "Црвено-плави", чији је најстарији фудбалер на терену у недјељу увече био чувар мреже Бранислав Ружић (1989. годиште), ниједног тренутка нису устукнули пред фаворизованим тимом са Грбавице, који је на бањалучком Градском стадиону уписао први пораз у Премијер лиги након 17 мечева, односно први након дуела са Сарајевом на Грбавици одиграног 2. новембра 2014. године.

Тако је, како рекосмо у уводном параграфу, Борац наставио сјајан низ против Жељезничара када су у питању премијерлигашки окршаји у Бањалуци. Великан из Платонове је забиљежио четврту побједу у посљедња четири дуела, осму у посљедњих девет дуела, а укупно девету у 12 сусрета у граду на Врбасу.

Није Јагодићев "дјечији вртић", како смо навели, устукнуо пред Одовићевим изабраницима, који овог љета пружају одличне партије у квалификацијама за Лигу Европе. Ни двије велике шансе за Жељезничар, у 3. и 7. минуту преко Стокића и Кокота, нису омеле Борчеве младиће у жељи да се бањалучкој публици представе у што бољем свјетлу. И у томе су и успјели: приказали су огромну борбеност, пожртвовање, трку, у појединим моментима и фудбалску луцидност... Једноставно речено, приказали су игру која враћа публику на Градски стадион.

Награда за такву игру стигла је у 33. минуту, када је гостујућег голмана Маријана Антоловића, шутем са врха шеснаестерца, матирао Петра Илића, који је након паса Бечелића кренуо у продор дуж десне аут линије и прије поготка дриблингом "избацио из игре" комплетну одбрану гостију. Није се Борац "смирио" након постигнутог гола, већ је наставио са својом игром до краја првог дијела. Сјајну шансу за 2:0 пропустио је Кољић, чију лопту након сјајног шута са лијеве стране у корнер избацује Антоловић. Наставио је Борац по свом и у другом дијелу, у којем је пропустио неколико повољних прилика за постизање гола. Најбоље су пропустили Субић у 51. минуту, када је након соло продора, сличног ономе из мајског дуела на Грбавици, шутирао, али Антоловић избацује лопту у корнер, и Предраговић у 78. минуту, када је након центаршута Тонија Јовића у средину са лијеве стране шутирао главом преко гола.

Побједом над Жељезничаром Борац знатно опуштеније путује на дерби другог кола против Вележа, који се игра у суботу у Врапчићима уз директан пренос на БХТ1.

БОРАЦ – ЖЕЉЕЗНИЧАР 1:0

стадион: Градски, гледалаца: 5000, судија: Емир Јакуповић (Бихаћ), жути картони: Радиновић, Илић, Бечелић (Борац), Д. Садиковић, Богдановић (Жељезничар).

БОРАЦ: Ружић, Саничанин, Видовић, Илић (од 80. Савановић), Предраговић, Јовић (од 90. Ђорђиловић), Кољић, Субић, Бечелић, Радиновић, Јандрић (од 90. Савић). Тренер: Владо Јагодић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Антоловић, Узелац, Косорић, Мемија, Бајић, Благојевић, Стокић (од 46. Хаџиахметовић), Ђелмић (од 80. Тиаго), Д. Садиковић, Богдановић, Кокот (од 46. Бегановић). Тренер: Миломир Одовић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 22 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298306 .