Подијели

Прес-конференција пред Нексе (Видео)

Текућу сезону Газпром Јужни ток лиге, бар што се тиче лигашког дијела, сутрашњом утакмицом у дворани Борик, са почетком у 20:55 часова, закључиће Борац и Нексе. Тим из Нашица лигашки дио сезоне завршиће на шестом мјесту, чиме је изборио наступ на завршном турниру који ће бити одигран у Веспрему, док ће Борац, уколико сутра савлада представника Хрватске у регионалном такмичењу, сезону завршити на осмом мјесту, испред Војводине и Радничког.

На данашњој конференцији за новинаре шеф стручног штаба клуба из Господске улице Игор Рађеновић истакао је да тим из Нашица посједује изузетан квалитет, али да је његова, али и жеља играча, да се од публике, када су у питању утакмице Газпром Јужни ток лиге, опросте побједом.

- Екипа из Нашица је веома квалитетна, што су и доказали пласманом на завршни турнир. Играју модеран рукомет, са покретљивом одбраном 6-0 и 5-1 уз брзи центар, међутим ми смо нанизали 4-5 утакмица у којима смо пружили јако добре партије и вјерујем да ће тако бити и сутра, те да ћемо стићи до циља, односно побједе – рекао је Рађеновић, осврнувши се и на досадашњи ток сезоне.

- Познато је да се на старту повриједио Душко Херцеговац, а да нас је у пола припрема, на турниру у Добоју, напустио Горан Тркуља, тако да смо у првом дијелу сезоне морали да играмо одбрану 4-2 чиме је дошло до умора најискуснијих играча Бранислава Обрадовића и Срђана Тривунџе, тако да је долазило до великог пада у игри након 40 минута. Међутим, сада је то сведено на најмању могућу мјеру јер Херцеговац се опоравио од повреде а Даворин Вујовић игра јако добру полусезону и достојно мијења Немању Безбрадицу, па сад имамо више могућности да ротирамо играче и играмо препознатљиву одбрану 6-0 из које произилази резултат – навео је Рађеновић, истакавши да је Регионална лига много значила младим рукометашима за стицање искуства пред наставак сезоне.

- Истакао се Стефан Јанковић, такође и Ђорђе Ћелић без којег више не може да се замисли наша игра у одбрани, затим Марко Ћеранић који је добио позив да наступа за младу репрезентацију Србије, тако да, бар што се тога тиче, РК Борац не треба да брине за будућност – закључио је Рађеновић, на чије ријечи се надовезао и пивот Ђорђе Ћелић.

- Регионална лига је много значила младим рукометашима јер смо играли са квалитетним тимовима, од којих чак 5 наступа у Лиги шампиона. Што се тиче сутрашње утакмице, очекујем да, као што је и тренер рекао, наставимо са добрим партијама и забиљежимо побједу, што би нам много значило пред наставак сезоне, односно за такмичења на нивоу БиХ – рекао је Ћелић.

(борац-спорт, фото: mondo.ba)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 19171692 .