Подијели

Борац херојски до бода!

Великан поново шокирао Сарајлије!

Фудбалери Борца други пут у три дана шокирали су Сарајево на стадиону Кошево! Након што су у сриједу, у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ, савладали домаћи тим резултатом 1:2, данас су Мариновићеви изабраници херојски стигли до бода (0:0) и сада препуни оптимизма и самопоуздања дочекују реванш утакмицу Купа, која се игра у сриједу на Градском стадиону са почетком у 18:30!

Шеф струке домаћих Мехо Кодро потпуно је измијенио тим у односу на куп-утакмицу, па је за данашњи меч извршио чак осам промјена и на терен послао најјачу поставу коју има у овом тренутку, али му ни то није помогло да тријумфује. Са друге стране, стратег Борца Винко Мариновић одлучио је да одмори Марка Јевтића и Владана Грујића, па су од првог минута заиграли Небојша Рунић и повратник Милош Жеравица, а међу стативе се вратио Асмир Авдукић.

Као и у куп-утакмици, и данас су фудбалери Борца играли смирено, стрпљиво, максимално борбено, односно управо онако како је у најави утакмице од њих тражио Мариновић. Прву опаснију ситуацију пред једним или другим голом биљежимо у 31. минуту, када је Бекић шутирао преко гола. Седам минута касније Јовић је пропустио шансу да доведе Борац у вођство – након соло продора по десној страни слабо је шутирао.

У 56. минуту игру је због повреде морао да напусти Борислав Пилиповић, а Мариновић је на терен послао Савановића, који је заиграо на позицији лијевог крила, док се Субић вратио на мјесто лијевог бека, коју је покривао Пилиповић.

У 61. минуту домаћи су преко Бенке постигли гол, али је исти поништен због прекршаја у нападу који је направљен пар секунди раније. Десет минута касније бивши члан Великана из Платонове Бојан Пузигаћа шутира из слободног ударца, али је Авдукић био на мјесту и одбио лопту у поље.

У 84. минуту домаћи су остали са играчем мање на терену након што је Пузигаћи показан директни црвени картон након грубог прекршаја над Срђаном Бечелићем. Мало је недостајало да "црвено-плави" поведу након слободног ударца након споменутог фаула: Жеравица је центрирао, лопта никога није закачила, а Делач је крајњим напором избацује у корнер. Главни судија меча, Травничанин Хусеин Терзић, одлучио је да ће судијска надокнада трајати 6 минута, али за то вријеме није било погодака па је Борац стигао до великог бода који ће много значити у наставку полусезоне.

САРАЈЕВО – БОРАЦ 0:0

стадион: Кошево, гледалаца: 6000, судија: Терзић Хусеин, жути картони: Михојевић (Сарајево), Бечелић, Рунић, Грујић (Борац), црвени картон: Бојан Пузигаћа (Сарајево).

САРАЈЕВО: Делач, Стојчев (од 65. Алиспахић), Бекић (од 57. Дуљевић), Окић, Татомировић, Михојевић, Бенко, Берберовић, Каласи, Пузигаћа, Билбија (од 78. Цимирот). Тренер: Мехо Кодро.

БОРАЦ: Авдукић, Пилиповић (од 56. Савановић), Реџић, Предраговић (од 75. Грујић), Јовић, Стокић (од 83. Кољић), Жеравица, Субић, Костић, Бечелић, Рунић. Тренер: Винко Мариновић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 43 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263242 .