Подијели

Авдукић: Борац може до полуфинала

Премијерна прољећна утакмица против Младости већ је апсолвирана, изабраници Винка Мариновића сада се окрећу дербију 17. кола против Сарајева на стадиону Кошево и првој утакмици четвртфинала Купа против истог ривала. Чувар мреже Великана из Платонове Асмир Авдукић у интервјуу за наш портал такође је истакао психолошки притисак који је екипа осјећала пред прољећну премијеру.

- Утакмица против Младости била је веома тешка, били смо под великим притиском јер нисмо успјели да их савладамо у посљедње двије међусобне утакмице, међутим момци су одрадили сјајан посао и успјели да освоје три важна бода која ће нас сигурно додатно мотивисати пред наставак полусезоне – истакао  је Борчев голман.

Већ у суботу Борчеви фудбалери биће на великом искушењу – снаге ће одмјерити са највећим фаворитом за освајање титуле, екипом Сарајева, са којом ће се, како рекосмо, обрачунати и у оквиру четвртфинала Купа БиХ.

- Сигурно је да је Сарајево најквалитетнија екипа у БиХ у овом тренутку, те да нас очекује тежак испит. Међутим, сматрам да на Кошеву нисмо без шанси, поготово јер Сарајево има императив побједе како би наставили борбу за титулу. Мишљења сам да можемо квалитетно да одговоримо захтјевима једне овакве утакмице и да се изборимо за позитиван резултат – наставио је Авдукић.

За тај меч шеф стручног штаба Винко Мариновић неће моћи да рачуна на услуге Милоша Жеравице и Угљеше Радиновића, док би у тим требало да се врати искусни Владан Грујић, а и даље је неизвјестан наступ Петра Илића.

- Шеф ће сигурно пронаћи најбоље рјешење за поставу поготово јер нас у 15 дана очекује 5 утакмица и сигурно је да ће нам у том периоду сваки играч бити потребан. Биће паклено, али за ово смо се и спремали и даћемо све од себе да остваримо што боље резултате – рекао је Авдукић.

Када је у питању Куп, прва утакмица четвртфинала игра се сљедеће сриједе на Кошеву, а реванш седам дана касније на, сигурно, препуном Градском стадиону.

- Сарајево је најтежи противник против којег смо могли да играмо у овој фази такмичења и у великој су предности јер имају велик број квалитетних играча у ротацији, тако да њихов тренер Кодро може да одмара поједине играче, а да се то не одрази на резултат. Међутим, ми смо прошле полусезоне показали да против свакога можемо да играмо и сигурно је да ни у Сарајеву нису најсрећнији што морају да играју против нас. Очекујем занимљиве утакмице и велику подршку наших навијача, поготово у реванш утакмици, гдје ћемо, надам се, прославити пласман у полуфинале Купа – закључила је Борчева "јединица".

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261398 .