Подијели

Јовић: Побједа за подизање самопоуздања пред Сарајево

Прољећна полусезона одлично је почела за изабранике Винка Мариновића, који су јуче, на Градском стадиону, у оквиру 16. кола Премијер лиге савладали "фењераша", Младост из Велике Обарске, резултатом 2:0 и тако направили одличан увод у дерби са Сарајевом, који се игра на стадиону Кошево сљедеће суботе.

Стријелац првог гола у побједи над посљедњепласираним тимом Премијер лиге Тони Јовић у интервјуу за портал борац-спорт не крије задовољство изузетно важном побједом за наставак полусезоне, у којој Борчеве фудбалере очекују битке на два фронта: Премијер лиги и Купу БиХ.

- Изузетно ми је драго због побједе над екипом Младости, највише због притиска који је постојао пред утакмицу из разлога што смо у посљедњим мечевима лоше пролазили. Јучерашња побједа ће нам добро доћи за подизање самопоуздања јер ако полусезону не отвориш на најбољи начин, зачас уђеш у проблеме, надовежу се два-три пораза и тешко је онда вратити се на прави пут. Мој гол је постигнут у правом тренутку и дао нам је вјетар у леђа за друго полувријеме. Жао ми је и што 15 минута прије тога нисам постигао гол, погодио сам стативу, али је ипак све на крају испало како треба. Одлично смо одиграли у одбрани, сто посто концентрисано, тако да Младост није успјела да нам створи ниједну опасну ситуацију пред голом – истакао је Јовић на почетку разговора за наш портал.

Великан из Платонове знатно је подмладио тим у односу на прошлу сезону, доведена су два млада играча (Ајдин Реџић и Елвир Кољић), првом тиму је прикључено и пет играча из јуниорског погона, а јуче на располагању Винку Мариновићу нису били ни Владан Грујић и Милош Жеравица (картони), те Петар Илић (повреда), чиме побједа над Младости добија још више на значају.

- Да, екипа је доста млада, али мислим да одатле и црпимо снагу јер се боримо једни за друге и свако поштује свакога. Играли смо без два важна играча у везном реду који су били стандардни првотимци у јесењој полусезони, Владана Грујића и Милоша Жеравице, међутим морам да похвалим Ајдина Реџића и Угљешу Радиновића, који су пружили одличну партију јуче и достојно надомјестили њихов изостанак. Као што сам рекао није, сви осјећамо да нам је овом побједом пао велики камен са срца јер нисмо пружали очекиване партије током припремног периода – наставио је Јовић.

У наредном колу Борчеве фудбалере очекује гостовање екипи Сарајева, која, по оцјенама многих, важи за главног фаворита за освајање шампионске титуле и пласман у квалификације за Лигу шампиона. Међутим, Јовић истиче да "црвено-плави" нису без шанси против актуелног освајача Купа БиХ.

- Сарајево је у доброј форми, појачали су се током прелазног рока и сигурно је да нас очекује јако тешка утакмица. Међутим, не предајемо се, даћемо све од себе и мислим да, ако поновимо јучерашњи приступ и сљедеће суботе, имамо шансу за повољан резултат – закључио је Јовић, којем је погодак против Младости други премијерлигашки у дресу Борца, након што је први постигао 27. септембра у Бијељини против Радника. У међувремену је био стријелац побједоносног гола 1. октобра у Приједору, у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ против домаћег Рудара.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 59 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262129 .