Подијели

Старчевић: Кољић, Марчета и Реџић нови чланови Борца (Видео)

Нападачи Елвир Кољић и Дамјан Марчета, те везиста Ајдин Реџић нови су чланови Фудбалског клуба Борац. То је порталу борац-спорт у данашњем разговору потврдио спортски директор Борца Слободан Старчевић, истакавши да су сва три споменута играча, која већ неколико дана тренирају са екипом, показала да посједују квалитет за клуб као што је Борац.

- И сами видите да смо формирали двије групе фудбалера. У првој су они који у овом тренутку конкуришу за први тим, а у другој су играчи којима, захваљујући сарадњи са клубовима из окружења, покушавамо да пронађемо одговарајућу средину како би стекли минутажу и константност у игри. У зимском прелазном року смо довели Елвира Кољића из Крупе и Дамјана Марчету из Доњег Срема и планирамо да њиховим доласцима "олакшамо посао" Јоци Стокићу, који је у јесењем дијелу првенства био усамљен на тој позицији. Ајдин Реџић има само 17 година, такође je показао завидан квалитет, али споменутом тројцу биће потребно одређено вријеме да се уклопе, првенствено јер се привикавају на нови начин и режим рада. Вјерујем да ће врло брзо превазићи те почетне проблеме и ускоро бити носиоци игре Фудбалског клуба Борац. Што се тиче одлазака, у најави је био одлазак Владана Грујића, који је добио уносну понуду из Норвешке и клуб ће му изаћи у сусрет јер би преласком у једну тако уређену државу као што је Норвешка Владан ријешио егзистенцију. Екипу је напустио Федор Предраговић, на свој и на захтјев свог оца јер су били незадовољни Федоровом минутажом у првом дијелу сезоне. Предраговић ће тражити нови клуб, док ће Борац његовим одласком добити одређено обештећење. Било је говора и да ће Јоцо Стокић напустити екипу, али сматрам да је то сада ријешено и да ће Стокић и на прољеће носити дрес Борца – истакао је Старчевић за наш портал.

Слободу у тражењу нове средине, према Старчевићевим ријечима, имају и Синиша Дујаковић и Небојша Рунић.

- Њих двојица су изашли одмах на почетку припрема са ставом да нису задовољни минутажом коју су добијали, са њима смо разговарали и договорили се да су слободни у потрази за новим ангажманом, из разлога што ни једном ни другом не можемо да гарантујемо минуте играња. Са Синишом Дујаковићем је договорено да ће ићи на позајмицу само уколико то буде у неком од премијерлигашких клубова, у супротном ће уговор са њим бити споразумно раскинут – рекао је Старчевић.

Са шестомјесечних позајмица су се вратили Стефан Дујаковић, Александар Кондић и Душан Стевандић. Како истиче спортски директор "црвено-плавих", од њих тројице једино ће Стевандић поново на "каљење".

- Стефан Дујаковић се прикључио екипи и мислим да је направио прави потез тиме што је шест мјесеци провео у редовима ГОШК-а из Габеле. Одиграо је 1000 минута, постигао четири гола, што је примјер свим младим играчима како треба да се изборе за своје мјесто у екипи Борца. Стевандић ће поново ићи на позајмицу јер је у протеклих шест мјесеци одиграо само 32 минута за екипу Козаре, тако да ћемо за њега морати да потражимо нову средину. Александар Кондић остаје у тиму и конкурише за позицију десног бека јер на том мјесту тренутно имамо Срђана Бечелића и Владимира Тучића, који је прекомандован из јуниорског погона. Такође, првом тиму је прикључен и Никола Дујаковић, а планирано смо да за сваке припреме у први тим прикључимо неколицину играча из нашег омладинског погона, гдје смо такође направили искорак. Довели смо најталентованије младе играче из региона, из Мркоњић Града, Кључа, Приједора и жеља нам је да по том питању постанемо лидери у региону – истакао је Старчевић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 51 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20215434 .