Подијели

Млади тим ОКК Борац поклекао у неизвјесним завршницама (Фото)

Кошаркаши ОКК Борац уписали су нажалост два пораза на мини-турнеји по истоку Републике Српске. Изабраници Драге Каралића прво су у четвртак, у заосталој утакмици осмог кола, гостовали на Палама екипи Будућности, која је након драме и продужетка тријумфовала резултатом 99:98, док су сутрадан поражени и у утакмици редовног десетог кола у Рогатици од истоименог домаћина резултатом 58:54.

Пут истока Републике Српске у четвртак је кренуло само девет кошаркаша (капитен Лончар, Блаз, Митић, Тодоровац, Иветић, Драгичевић, Дамјановић, Раца и Вукелић), с тим што је први плејмејкер наступио ровит због повреде скочног зглоба. Због приватних обавеза против Будућности и Рогатице нису наступили Давидовић, Матијевић, Граорац и Лукић, а у граду на Врбасу је остао и Цумбо због болести. Ипак, и поред играчког дефицита, младићи у црвено-плавом нису разочарали и јако мало је недостајало да се у Бањалуку врате са 4 бода и омјером побједа и пораза 7:2 умјесто садашњих 5:4.

Како смо рекли у уводном параграфу, у заосталој утакмици осмог кола између Будућности и ОКК Борац, одиграној у дворани Пеки, виђена је права драма. Екипе су се смјењивале у вођству, а домаћи су до прве побједе у сезони стигли тек након додатних пет минута.

Првих двадесет минута утакмице на Палама завршено је резултатом 44:41 за домаћи тим. Гостујућом игром у прва два десетоминутна периода дириговао је двојац Иветић – Лончар: крилни играч "црвено-плавих" постигао је 17 поена, а капитен и главни организатор игре два поена мање.

Четири минута прије краја посљедње дионице Паљани су стигли до предности од 6 поена (76:70). Ипак, млади тим ОКК Борац се није предавао и тројком Лончара долази до изједначења (80:80), а недуго потом, преко Дамјановића, и до вођства (80:82). Домаћи су узвратили серијом 5:0 за 85:82, да би потом начинили фаул над капитеном ОКК Борац на шуту за три поена десет секунди прије краја. Лончар је реализовао сва три слободна бацања, изједначио резултат, домаћи гријеше у нападу, а ОКК Борац преко Лончара не успијева тројком секунд прије краја да стигне до побједе.

Када је Лончар погодио тројку за 85:88, а потом и Блаз за 86:91 три минута прије краја продужетка, чинило се да ће ОКК Борац извојевати побједу у неизвјесној кошаркашкој бици. Ипак, у додатних пет минута чак четири играча ОКК Борац морала су на клупу због пет личних грешака (Блаз, Раца, Вукелић и Иветић), што су гости искористили и стигли до 98:95. Ипак, 10 секунди прије краја Тодоровац постиже своје прве поене, односно тројку за 98:98. Одлука тренера Каралића била је да се направи фаул, како би ОКК Борац имао посљедњи напад за побједу и избјегао други продужетак јер су чак три кошаркаша од преосталих пет (Драгичевић, Лончар и Дамјановић) скупили 4 личне грешке. Домаћи реализују прво слободно бацање, друго намјерно промашују, а 4 секунде прије краја гостујући играчи не успијевају да стигну до лопте и организују напад за тријумф, већ је завршила у рукама домаћих кошаркаша, који су тако, како смо већ рекли, забиљежили прву побједу од старта такмичења.

Сјајну партију пружио је капитен Срђан Лончар који је постигао 35 поена, док је други стријелац био Александар Иветић са 24. У домаћем саставу бриљирао је 32-годишњи центар Вања Фуртула са 31 поеном, док је крилни играч Милан Станишић постигао 22.

Већ сутрадан кошаркаши ОКК Борац играли су нови меч и то у склопу редовног десетог кола против Рогатице у дворани Младост. Поново се одигравала драма, поново је питање побједника ријешено у посљедњим минутима, а крајњи резултат био је 58:54 за играче Младена Шибалије.

Меч би, можда, био ријешен и другачије да судије нису направиле грешку при резултату 48:47 за домаћи тим. Рогатичани су стекли шест поена предности (48:42), ОКК Борац се вратио у меч серијом 5:0, односно поенима Иветића и Вукелића и кренуо је, након неискоришћеног напада домаће екипе, у напад за вођство. Лончар је кренуо у продор, домаћи кошаркаш је стао под кош у жељи да избори фаул у нападу али је једном ногом стајао унутар полукруга под кошем (простор у којем се не суди прекршај у фази напада), Лончар је поентирао и када се очекивало да изведе слободно бацање за +2, судије су досудиле прекршај Лончару и превидиле гдје се у том тренутку налазио домаћи играч. И умјесто да ОКК Борац дође до вођства, недуго потом за три поена погађа капитен Тешевић, затим и Ковач за 58:52, а све што су Каралићеви играчи направили до краја меча јесте да преко Иветића смање резултат до коначних 58:54.

Најефикаснији у нашем тиму био је Марко Блаз са 14 поена, Александар Иветић је постигао 11, а Душан Вукелић 10. Код домаћина истакао се Немања Окиљевић са 23 поена.

Наредну првенствену утакмицу кошаркаши ОКК Борац одиграће 17. јануара, када ће у дворани Борик дочекати екипу Студента.

БУДУЋНОСТ – ОКК БОРАЦ 99:98 (22:22, 22:19, 18:23, 23:21, 14:13)

дворана: Пеки, гледалаца: 100, судије: Комар, Мићуновић, Мишељић.

БУДУЋНОСТ: Ребић, Кусмук, Слијепчевић, Гордић 11, Јанковић 10, Станишић 22, Јањић 12, Фуртула 31, Ковач 2, Николић 11, Милошевић.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић, Блаз 17, Раца 11, Вукелић 2, Митић, Тодоровац 3, Иветић 24, Лончар 35, Дамјановић 6.

РОГАТИЦА – ОКК БОРАЦ 58:54

дворана: Младост, гледалаца: 200, судије: Комар, Мићуновић, Мишељић.

РОГАТИЦА: Којић, Балчаковић, Окиљевић 23, Мркајић 3, Пухалац, Ристичевић 2, Тешевић 3, Печеница 9, Косорић, Милидраг 2, Ковач 16.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић 1, Митић, Раца 8, Вукелић 10, Блаз 14, Тодоровац, Иветић 11, Лончар 6, Дамјановић 4.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 239 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303023 .