Подијели

Пораз кошаркаша ОКК Борац у Приједору, инциденти у трећој четвртини (Фото)

Кошаркаши ОКК Борац уписали су први пораз у текућој сезони Прве лиге Републике Српске изгубивши у Приједору од истоименог домаћина резултатом 84:79 (18:15, 20:23, 25:16, 21:25). Уједно, изабраници Драге Каралића елиминисани су и из даљег такмичења у Купу Републике Српске јер се, као што је познато, окршај са тимом из града на Сани рачунао и за то такмичење.

И једна и друга екипа направиле су доста грешака у нападу у првој четвртини, играло се брзоплето и са једне и са друге стране, а први десетоминутни период припао је домаћем тиму резултатом 18:15. У уводним минутима другог квартала играчи Данила Палалића стижу први пут до осјетније предности (24:17), међутим тројкама Марка Блаза ОКК Борац смањује на -1 (24:23), да би се на велики одмор отишло при неријешеном резултату (38:38).

У трећој четвртини виђени су инциденти у дворани Младост. Наиме, при резултату 47:42, начињен је прекршај над чланом ОКК Борац Александром Иветићем, тренер Приједорчана Палалић бурно је реаговао на ту судијску одлуку, због чега му је арбитар Бранислав Вранковић досудио техничку грешку. У том тренутку неколико домаћих навијача, Алкохол Бојса, утрчало је на терен, судије су прекинуле утакмицу, која је настављена након 20 минута, односно када су најватреније домаће присталице, на захтјев делегата Златка Дојчиновића, напустилe дворану. До краја меча није било инцидената, иако су поједини симпатизери домаће екипе с времена на вријеме убацивали ситне предмете на паркет.

На старту посљедње четвртине домаћи први пут долазе до двоцифрене предности (65:54), међутим ОКК Борац се не предаје и поенима Лукића стиже до изједначења (71:71). Домаћи су поентирали преко плејмејкера Богичевића, Блаз је пропустио прилику да ОКК Борац доведе у вођство, након чега су домаћи са линије за слободна бацања стигли до +4 (75:71). Услиједила је пенал-завршница, Приједорчани су имали +3 (82:79) 8 секунди прије краја, гостујући кошаркаши кренули су у напад, међутим капитен Лончар гријеши у додавању за Блаза, те је тако пропала прилика да се тројком избори продужетак.

Најефикаснији у домаћем саставу био је Немања Билановић са 22 поена, док је у самом финишу сусрета запажену улогу имао Горан Богичевић, који је утакмицу окончао са 15 постигнутих поена. У екипи ОКК Борац истакао се Милан Давидовић са 25 поена, капитен Срђан Лончар је постигао 16, док је Марко Блаз забиљежио 15, све ван линије 6.75 метара.

Наредну лигашку утакмицу ОКК Борац ће одиграти у петак (20 часова), када ће у дербију кола, у дворани Борик, дочекати једини непоражени тим у лиги, бијељински Радник.

ПРИЈЕДОР: Вуковић 2, Богичевић 15, Кецман, Злокапа 13, Стакић 10, Романић, Лекић, Радивојац 2, Марчетић 8, Мајкић, Н. Билановић 22, О. Билановић 12. Тренер: Данило Палалић.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић 4, Цумбо, Раца 1, Вукелић, Лукић 6, Блаз 15 (5 тројки), Матијевић 5, Тодоровац, Иветић 5, Лончар 16, Дамјановић 2, Давидовић 25. Тренер: Драго Каралић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 9 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302598 .