Подијели

Стокић и Грујић за сјајан крај јесење полусезоне

Након првих 45 минута, мостарски Вележ био је у резултатској предности, али су "црвено-плави" у наставку преокренули резултат и стигли до веома важне побједе, којом су валоризовали три бода које је Свјетска фудбалска федерација вратила Борцу због већ познатог случаја Перица Станчески. Са враћеним, али и синоћњим бодовима изабраници Винка Мариновића јесењи дио сезоне окончали су на шестом мјесту са 27 бодова и имају реалне шансе да на крају сезоне заузму једну од позиција које воде у европска такмичења.

Гостујући фудбалери до предности су стигли у 43. минуту. Томислав Баришић упослио је на лијевој страни Алидина Хајдаровића, на којег је заборавила Борчева одбрана, а Вележом фудбалер прецизним шутем погађа супротни угао Авдукићевог гола.

У 55. минуту Јусуфбеговићеви изабраници пропуштају одличну прилику да постигну и други гол. Анел Хебибовић упутио је центаршут са десне стране, пронашао у шеснаестерцу Хајдаровића који шутира, али Авдукић сјајном одбраном избацује лопту у корнер и спашава свој тим. Ипак, стиче се утисак да се Хебибовић приликом пријема лопте налазио у офсајду, што су сигнализирали и Борчеви фудбалери главном судији Владимиру Бјелици након што је прошла опасност по Авдукићев гол, али епилог свега био је жути картон Борчевој "јединици".

Само два минута касније Борац стиже до изједначења. Срђан Бечелић центрирао је у казнени простор Вележа, а највиши у скоку, између два одбрамбена играча Мостараца, био је Јоцо Стокић, који главом матира Андрију Драгојевића и постиже свој шести премијерлигашки гол за Борац у текућој сезони.

Од тог тренутка, па све до краја утакмице, Мариновићеви пулени заиграли су много брже, боље и ангажованије, пријетили Вележовом голу, што се исплатило у 77. минуту, када је постављен коначан резултат. Корнер је извео Тони Јовић, који је замијенио на старту другог полувремена повријеђеног Александра Субића, а лопту главом захвата Борчев капитен Владан Грујић и постиже свој други овосезонски гол, након што је на исти начин савладао голмана Широког Бријега Антонија Солда у шестом колу.

До краја утакмице резултат се није мијењао, али је у судијској надокнади у првом плану био главни арбитар Бјелица, који је гостима показао два црвена картона. Наиме, када се очекивао слободан ударац Мостараца у посљедњим тренуцима утакмице, Бјелица је у свлачионицу послао Самира Мерзића због нагуравања са играчима Борца у казненом простору и Анеса Хаурдића због приговора, тако да је посљедњи напад на утакмици Бележ организовао са девет играча.

У првом прољећном колу, које је на аспореду 28. фебруара, Борац ће на Градском стадиону дочекати "фењераша", Младост из Велике Обарске.

БОРАЦ – ВЕЛЕЖ 2:1 (0:1)

стадион: Градски у Бањалуци, гледалаца: 1 500, судија: Владимир Бјелица (Источно Сарајево), жути картони: Авдукић, Грујић, Илић, Жижовић, Радиновић (Борац), М. Ћемаловић, Малетић, Кодро, Шкахић (Вележ), црвени картони: Самир Мерзић и Анес Хаурдић (обојица Вележ) у 90+5 минуту.

БОРАЦ: Авдукић, Пилиповић, Јевтић, Жижовић (од 90. Дујаковић), Илић (од 83. Савановић), Стокић, Субић (од 46. Јовић), Бечелић, Грујић, Радиновић, Рунић. Тренер: Винко Мариновић.

ВЕЛЕЖ: Драгојевић, Шкахић, Кодро (од 85. Шкаљић), Зољ, Хајдаровић (од 65. Хаурдић), М. Ћемаловић, Хебибовић, Мерзић, Благојевић, Баришић, Малетић (од 87. Пејић). Тренер: Недим Јусуфбеговић.

(борац-спорт, фото: В. Стојаковић)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302792 .