Подијели

ОКК Борац од -21 до побједе у посљедњој секунди!

Кошаркаши ОКК Борац направили су велики подвиг савладавши у трећем колу Прве лиге Републике Српске, на гостовању у Фочи, прошлогодишњег финалисту плеј-офа Сутјеску резултатом 71:72. Изабраници Драге Каралића након прве двије четвртине заостајали су 16 поена за ривалом (39:23), али су сјајном игром у наставку меча направили преокрет и задржали максималан учинак у шампионату.

Велику побједу ОКК Борац донио је Стефан Цумбо поенима у посљедњој секунди: до краја утакмице остало је 5 секунди, капитен Срђан Лончар асистирао је "на зицер" стријелцу 100. поена у првом колу у Теслићу који је полагањем запечатио судбину Фочака у овој утакмици.

Како рекосмо у уводном параграфу, након прва два квартала Сутјеска је била у плусу од 16 поена, а када су домаћи на старту треће дионице серијом 5:0 стигли до +21 (44:23), чинило се да ће лако стићи до прве побједе у сезони. Срећом по наш тим, није било тако. Разиграо се сјајни капитен Лончар и из минута у минут топила се предност домаће екипе, па се у посљедњу дионицу ушло са предношћу Сутјеске од само три поена (52:49).

На старту посљедње четвртине Лончар тројком доноси изједначење, међутим фочански прволигаш седам минута прије краја новом серијом стиже до +6 (61:55). Каралићеви изабраници узвраћају и тројком Лукића долазе до вођства (61:63).

На минут и 10 секунди до краја плејмејкер домаћих Иван Радовић погађа за 69:66, у наредном нападу за ОКК Борац не погађа Стефан Дамјановић, али Марко Блаз биљежи офанзивни скок и поен (69:68). 14 секунди прије краја Богољуб Деврња фаулира Лончара, који погађа оба слободна бацања за нову гостујућу предност (69:70). Потом је фаулиран споменути центар Сутјеске који такође користи обје шансе за један поен (71:70). До краја меча остало је само пет секунди, а како смо већ споменули, капитен Лончар сјајно упошљава Стефана Цумбу који хладнокрвно користи прилику која му се указала и са истеком 40. минута погађа за 71:72.

- Не треба посебно наглашавати колико нам је важан гостујући тријумф над Сутјеском за наставак првенства Републике Српске. У другој четвртини смо играли јако брзоплето у нападу, а разлог томе је наше неискуство. Такође, лошом игром у фази одбране дозволили смо Фочацима да дођу до предности од 16 поена, међутим у наставку је екипа показала карактер, надокнадила пропуштено из првог дијела, заиграла ангажованије у одбрани, а смиреније у нападу и дошла до, како рекох, важне побједе. Посебно ме радује то што момци нису престали да вјерују у побједу ни након минуса од 21 поена, што је још један велики добитак за овај млади тим – рекао је помоћни тренер ОКК Борац Бојан Божић за наш портал након утакмице у Фочи.

Маестралну партију пружио је капитен Срђан Лончар, постигавши чак 29 поена. Осим њега, нико у нашем табору није постигао двоцифрен број поена – други стријелац екипе био је Стефан Цумбо са 8 поена. У домаћем саставу Богољуб Деврња је постигао 19, а Иван Радовић 16 поена.

У четвртом колу, које је на распореду 22. и 23. новембра, кошаркаши ОКК Борац су слободни, а потом у петом колу, 29. новембра у дворани Борик, дочекују екипу Гацка.

СУТЈЕСКА – ОКК БОРАЦ 71:72 (13:12, 26:11, 13:26, 19:23)

дворана: Градска у Фочи, гледалаца: 500, судије: Комар (Требиње), Мишељић (Требиње) и Рајак (Рогатица).

СУТЈЕСКА: Д. Радовић 11, И. Радовић 16, Бодирога 9, Шолаја, Шкипина, Капуран, Милановић, Ивановић 12, С. Радовић 2, Војводић, Деврња 19, Видојевић.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић 3, Цумбо 8, Раца 4, Вукелић 5, Лукић 6, Блаз 6, Матијевић 7, Тодоровац, Иветић 2, Лончар 29, Дамјановић 2.

(борац-спорт, фото: foca-24.info)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 8 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303097 .