Подијели

Борац и даље без тријумфа у гостима

Рукометаши Борца нису успјели да у Осијеку стигну до првих гостујућих бодова у текућој сезони Газпром Јужни ток лиге. Играчи Игора Рађеновића синоћ су у споменутом хрватском граду снаге одмјерили са екипом Нексеа из Нашица, која је тријумфовала резултатом 25:21 и на тај начин стигла до друге побједе у овом такмичењу, док Борац и даље има само једну.

"Црвено-плави" су прво полувријеме одиграли веома добро: головима Ратка Николића повели резултатом 0:2, у десетом минуту било је 3:5, а осам минута касније и +3 за наш тим голом Марка Ћеранића (5:8). На одмор се отишло при резултату 10:11 у корист Рађеновићевих играча, међутим у наставку домаћини, предвођени голманом Перицом Лелићем, у 41. минуту стижу до предности од четири гола (18:14), у 47. минуту Нашичани стичу максималних +5 (21:16), које Борац у преосталом времену није успио да угрози.

- Играли смо боље у првих 30 минута, међутим проблем је у томе што немамо довољно играча у ротацији, што је екипа Нексеа знала да казни. Поред тога, промашили смо доста чистих прилика, а на тај начин се не може побиједити нико у овом такмичењу – рекао је тренер Борца Игор Рађеновић на конференцији за новинаре након меча.

Десно крило Милан Ђукић у синоћњој утакмици постигао је пет голова, колико и Марко Ћеранић.

- Пружили смо добру игру на старту утакмице и већим дијелом првог полувремена, али је на крају ривал искористио све грешке које смо направили и стигао до побједе. Честитам екипи Нексеа на тријумфу а ми морамо бити максимално сконцентрисани у наредним мечевима како бисмо стигли до бодова – рекао је Ђукић.

Иначе, у екипи Борца најефикаснији је био Ратко Николић са 7 голова. У домаћој екипи Јосип Црнић је постигао 5 голова, док је мрежу Борца четири пута затресао Томислав Нуић. Голман домаће екипе Перица Лелић сакупио је 14 одбрана, од чега 4 седмерца.

До краја 2014. године Борац ће одиграти још двије утакмице у регионалном такмичењу. Прво ће 10. децембра у дворани Борик, са почетком у 20 часова, дочекати екипу Мешкова, док ће годину закључити три дана касније у Скопљу против Вардара.

НЕКСЕ – БОРАЦ 25:21

дворана: Градски врт у Осијеку, гледалаца: 500, судије: Иван Мошорински и Александар Панџић (Србија), седмерци: Нексе 3 (3), Борац 8 (3), искључења: Нексе 6 минута, Борац 4 минута.

НЕКСЕ: Лелић (14 одбрана), Јузбашић (1 одбрана), Гаџа 2, Етер 3, Црнић 5, Мрђеновић 2, Томас, Кружић, Соколић 1, Нуић 4, Божић-Павлетић 1, Сакић 3, Дундовић, Вегар, Челеби 2, Херцег 2.

БОРАЦ: Абаџић (13 одбрана), Хасељић, Јанковић 1, Вујовић, Тешић, Микић, Њежић, Безбрадица, Обрадовић 2, Тривунџа 1, Ћелић, Шешић, Ћеранић 5, Ђукић 5, Николић 7.

(борац-спорт, фото: seha-liga.com)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302644 .