Подијели

ОКК Борац тројкама Блаза сломио отпор Рудара (Фото)

Кошаркаши ОКК Борац уписали су и другу побједу у новом шампионату Републике Српске савладаши у другој првенственој рунди екипу Рудара резултатом 85:67. Човјек одлуке био је Марко Блаз: бек "црвено-плавих" у прве двије и уводним минутима треће четвртине није постигао ниједан поен, али се разиграо када је било најпотребније – у посљедњим минутима трећег и у четвртом кварталу постигао је 17 поена, од чега пет тројки и трасирао пут ОКК Борац ка новом тријумфу у првенству.

Домаћи кошаркаши у другој четвртини успјели су да стигну до предности од седам кошева (25:18), међутим проблеми са дефанзивним скоком учинили су да Каралићеви изабраници на велики одмор не оду са осјетнијом предношћу. Међутим, крајем треће и у посљедњој четвртини ОКК Борац долази до своје игре која га је красила током премијерног меча у Теслићу и до краја утакмице повећава предност до коначних +18.

Како рекосмо, Марко Блаз је постигао 17 поена и на тај начин био најефикаснији играч на терену. Поред њега, двоцифрен број поена у нашем тиму постигли су и капитен Срђан Лончар (15), Александар Иветић (11) и Срђан Лукић (10). У гостујућем саставу капитен Игор Стевановић и Душан Илић постигли су по 12 поена, Данило Томић је постигао 11, а Давор Тољ 10.

Иначе, у мечу са Рударом прилику је у посљедњим тренуцима добио и нови члан ОКК Борац, центар Страхиња Јовановић, који је прошле сезоне наступао за екипу Студента.

Већ у уторак кошаркаше ОКК Борац очекује треће коло и окршај у Фочи са прошлогодишњим финалистом плеј-офа, екипом Сутјеске, која је у нову сезону ушла без три важна играча из прошле сезоне: Бојана Секицког, Стефана Живановића и Бранислава Радака. У првом колу су Фочаци поражени од Рудара у Угљевику резултатом 73:61, док су у другом колу били слободни.

ОКК БОРАЦ – РУДАР 85:67

(19:15, 17:18, 21:19, 28:15)

дворана: Борик, гледалаца: 250, судије: Зечевић, Рађевић, Вујадин.

ОКК БОРАЦ: Драгичевић 4, Блаз 17, Раца 8, Цумбо 2, Лукић 10, Давидовић 8, Матијевић 6, Тодоровац, Иветић 11, Лончар 15, Дамјановић 4, Јовановић. Тренер: Драго Каралић.

РУДАР: Митровић, Обрадовић, Тољ 10, Цвјетковић, Стојановић 8, Вученовић, Тодоровић 9, Илић 12, Томић 11, Лазић, Лончаревић 5, Стевановић 12. Тренер: Милорад Јовичић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302753 .