Подијели

Загреб предвођен Стевановићем тријумфовао у ''Борику'' (Фото)

Рукометаши Борца и седми пут ове сезоне напустили су терен погнуте главе. Изабраници Игора Рађеновића угостили су у осмом колу Газпром Јужни ток лиге учесника Лиге шампиона, екипу Загреба, која је у Бањалуку стигла без неколико важних играча (капитен Хорват, Обрановић, Вуглач), али и поред тога није дозволила изненађење у бањалучком храму спорта – играчи које са клупе предводи Веселин Вујовић тријумфовали су резултатом 24:30 и стигли до пете побједе у осам одиграних утакмица.

Загрепчани су головима Луке Раковића већ на старту повели резултатом 0:2, у 10. минуту било је +3 (2:5), а десет минута касније гости стижу и до предности од пет голова (3:8). Бриљирао је у том дијелу игре гостујући чувар мреже Иван Стевановић, који је у првих 20 мнинута зауставио чак 12 покушаја Борчевих рукометаша.

На одмор се отишло при предности од Загреба од шест голова (11:17), коју су зналачки сачували до краја утакмице, иако је Борац пар пута запријетио, смањио заостатак на четири гола и нападао за -3, али недостајала је концентрација у самој завршници напада.

У екипи Борца истакао се Стефан Јанковић са 7 голова, Ратко Николић је постигао 6, а Милан Ђукић 5. "Заказали" су најискуснији: Срђан Тривунџа постигао је 1 гол из 8 шутева, а капитен Бранислав Обрадовић био је прецизан 2 пута из 7 покушаја. У редовима гостију Лука Раковић и Лука Степанчић су постигли по 6 голова, а вриједи истаћи и већ споменутог голмана Ивана Стевановића, који је за 60 минута одбранио чак 22 шута "црвено-плавих".

Наредну утакмицу у Газпром Јужни ток лиги рукометаши Борца одиграће 15. новембра, када гостују Нексеу у Нашицама.

БОРАЦ – ЗАГРЕБ 24:30 (11:17)

дворана: Борик, гледалаца: 1200, судије: Ђорђи Начевски и Славе Николов (Македонија), седмерци: Борац 4 (1), Загреб 4 (2), искључења: Борац 6 минута, Загреб 10 минута.

БОРАЦ: Абаџић (8 одбрана), Хасељић, Јанковић 7, Вујовић, Тешић, Микић 1, Њежић, Безбрадица 2, Обрадовић 2, Тривунџа 1, Ћелић, Шешић, Ћеранић, Ђукић 6, Николић 5. Тренер: Игор Рађеновић.

ЗАГРЕБ: Стевановић (22 одбране), Ивић, Михић, Брозовић 3, Степанчић 6, Шпрем 3, Чорић, Шебетић 2, Раковић 6, Шушња, Ј. Валчић 3, Т. Валчић 1, Ковачевић 3, Лукачец, Павловић 3. Тренер: Веселин Вујовић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 239 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303027 .