Подијели

Прекинута позитивна серија, настављена негативна традиција

Борчева серија позитивних резултата у текућем шампионату данас је прекинута у Градачцу, док је са друге стране настављена незавидна традиција коју клуб из Платонове улице има у окршајима са Звијездом у овом граду. У 13. премијерлигашком колу Градачачани су савладали наш тим резултатом 2:0 головима Уроша Стојанова и Мирка Спасојевића и тако уписали свој први тријумф у сезони, чиме су направили велики корак у борби за опстанак у елити.

Са друге стране, изабраници Винка Мариновића забиљежили су још један неуспјех у дуелима са тимовима који се грчевито боре за премијерлигашки живот. Након што су на премијери поражени у Бијељини од Младости резултатом 2:0 (што је тиму из Велике Обарске једина побједа у досадашњем току првенства), истим резултатом су данас изгубили и у Градачцу, у којем, након данашњег меча, имају учинак од 2 ремија и 4 пораза, без иједне побједе. Ако се овоме дода и први дуел ова два тима одигран 2008. године у Орашју, који је такође припао Звијезди, долази се до цифре од седам гостујућих утакмица у којима Борац није савладао Звијезду.

У данашњем мечу Винко Мариновић није могао да рачуна на Милоша Жеравицу због три жута картона, па је од првог минута прилику добио млади Стефан Савић. Такође, саиграчима није могао да помогне ни Петар Илић, па је десну страну, поред Срђана Бечелића, данас покривао Тони Јовић.

Играчи Петра Шегрта од старта су кренули офанзивно ка голу Борца, што им се исплатило већ у 15. минуту, када је Урош Стојанов матирао Асмира Авдукића. Нападач Градачачана шутирао је искоса са десне стране, лопта је прво погодила стативу, а затим пречку, Авдукић је лопту у лету избацио у поље, али је главни судија Ирфан Пељто показао на центар, сматрајући да је лопта прешла замишљену гол-линију.

У 32. минуту Борац је први пут опасније запријетио. Корнер је извео Тони Јовић, упутио незгодну лопту у казнени простор Звијезде, али чувар мреже домаћих Бркић успијева да стигне до ње прије Борчевих фудбалера.

У 59. минуту Тони Јовић не успијева да прими лопту на најбољи начин након асистенције Субића, да би у 65. минуту Стојанов изашао сам испред Авдукића, али његов шут Бечелић блокира и избацује лопту у корнер.

У 81. минуту постављен је коначан резултат – мрежу Борца затресао је резервиста Мирко Спасојевић и тако свом тиму донио први тријумф у новој сезони, чиме су домаћи привремено побјегли из зоне испадања, препустивши 15. позицију екипи Радника, која је данас у Бијељини ремизирала (1:1) са Травником.

У 89. минуту Борац је остао са играчем мање на терену након што је првом стријелцу екипе Јоци Стокићу показан други жути картон због приговора, тако да Винко Мариновић неће моћи да рачуна на Стокићеве услуге у наредном колу, у којем Борац поново гостује, овај пут у Зворнику екипи Дрине.

Данашњим поразом Борац је пао за једно мјесто на табели и сада је седми, а један од "криваца" за то је и Вележ, који је стигао до бода у Тузли и тако се изједначио са Борцем, али је испред нашег тима због боље гол-разлике (Вележ +6, Борац -2).

ЗВИЈЕЗДА – БОРАЦ 2:0

стадион: Бања Илиџа, гледалаца: 1200, судија: Ирфан Пељто (Сарајево), жути картони: Диата, Човић, Пуљић, Исановић (Звијезда), Јевтић, Бечелић, Стокић (Борац), црвени картон: Стокић (Борац, 89. минут).

ЗВИЈЕЗДА: Бркић, Гаџо, Стојанов (од 80. Спасојевић), Човић, Исламагић, Пуљић, Каравдић, Чолић, Диата (од 56. Исановић), Ордагић (од 76. Јовановић), Фачић. Тренер: Петар Шегрт.

БОРАЦ: Авдукић, Костић, Бечелић, Јовић, Пилиповић (од 61. Предраговић), Грујић, Стокић, Јевтић, Савић (од 82. Дујаковић), Субић, Жижовић. Тренер: Винко Мариновић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303037 .