Подијели

Нови минимални тријумф на Градском стадиону (Фото/Видео)

Фудбалери Борца стигли су вечерас до седме побједе у Премијер лиги савладавши у оквиру 12. кола екипу тузланске Слободе резултатом 1:0, чиме су низ без пораза у шампионату продужили на седам утакмица. Стријелац јединог гола у 15. минуту, након асистенције Младена Жижовића, био је Јоцо Стокић, који је вечерас постигао свој пети гол у текућој сезони.

"Црвено-плави" су доминирали у првих петнаестак минута, поред водећег гола створили још четири шансе за погодак, а централна Борчева фигура у свим атацима ка голу Тузлака био је Стокић, који је у сва четири наврата упутио завршни ударац. Већ у 3. минуту изведен је корнер, Жижовић комбинује са Стокићем, након чијег шута лопту у корнер избацује голман гостију Фејзић. Само три минута касније поново је Стокић у прилици, овог пута након паса Илића, али искоса са десне стране шутира поред гола.

У 12. минуту Стокић се одлучује на шут из даљине, али гостујући чувар мреже лако брани далекометни покушај Борчевог најефикаснијег играча у текућој сезони. У 15. минуту, како рекосмо, Борац стиже до вођства: Илић упошљава Жижовића који на десној страни у гол-шансу избацује Стокића који прецизним ударцем погађа супротњи доњи угао Слободиног гола. Минут касније у акцији учествују Жеравица, Жижовић и Стокић, али Борчев нападач шутира преко гола.

Након Борчевог почетног притиска, Тузлаци успијевају да се ослободе и до краја првог полувремена створе четири опасне ситуације пред Авдукићевим голом. Прво је у 20. минуту, након фаула над Мехидићем, Пршеш шутирао преко гола, потом је четири минута касније Мехидић шутирао поред гола након асистенције Пршеша, да би у 35. минуту, након грешке Борчевих фудбалера на средини терена, Пршеш шутирао, али поново лопта завршава у гол-ауту. У 41. минуту Сарић је прошао по десној страни, центрирао, али Мујкићев шут главом Авдукић успијева да заустави.

Првих 45 минута шансом су окончали фудбалери Борца: у 42. минуту Субић је упослио Стокића, који одиграва за Жижовића, чији далекометни шут Фејзић брани.

Из другог дијела вриједи издвојити само два покушаја Борчевих фудбалера, оба у уводним минутима. Прво је Жеравица извео корнер, а Илић главом шутирао поред гола, да би одмах у сљедећем нападу Стокић извео слободан ударац, али Фејзић лако брани.

У наредном колу фудбалери Борца гостују у Градачцу екипи Звијезде, која у досадашњем току шампионата једина није забиљежила ниједну побједу и тренутно се налази на петнаестој позицији, у зони испадања, са 7 бодова. У том мечу шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић неће моћи да рачуна на Милоша Жеравицу, који је у дуелу са Слободом добио трећи жути картон.

БОРАЦ – СЛОБОДА 1:0 (1:0)

стадион: Градски, гледалаца: 2000, судија: Антони Бандић (Груде), жути картони: Жеравица (Борац), Кудузовић, Пршеш, Мехидић, Џафић (Слобода).

БОРАЦ: Авдукић, Пилиповић, Јевтић, Жижовић (од 70. минута Јовић), Илић (од 81. минута Дујаковић), Стокић (од 90. минута Савић), Жеравица, Субић, Костић, Бечелић, Грујић.

СЛОБОДА: Фејзић, Салиховић, Омић, Пршеш (од 83. минута Шећеровић), Мујић, Сарић (од 75. минута Селамовић), Мујкић (од 75. минута Џафић), Кисо, Митровић, Кудузовић, Мехидић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт, видео: ТВ Арена спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302740 .