Подијели

Металург оправдао улогу фаворита

Рукометаши Борца уписали су нови пораз у Газпром Јужни ток лиги, укупно шести, изгубивши у Скопљу од домаћег Металурга резултатом 24:17. Македонски представник од почетка до краја утакмице контролисао је дешавања на паркету и резултат и заслужено стигао до четвртог тријумфа у сезони, док је Борац остао на једној побједи из 8 одиграних утакмица.

Тренер Металурга Лино Червар у мечу са Борцем одмарао је неколико играча, међу којима су Ренато Вугринец, Ванчо Димовски и Павел Атман, док Дејан Манасков и Ацо Јоновски нису наступили због лакших повреда. Са друге стране, шеф стручног штаба Борца Игор Рађеновић није могао да рачуна на услуге Мирка Микића, Бранислава Обрадовића, Ратка Николића и Милана Ђукића, тако да су прилику добили играчи са мањом минутажом у претходним мечевима.

Већ у седмом минуту Македонци стижу до предности од четири гола (5:1), што је, испоставиће се касније, било и недостижно у наставку сусрета за Рађеновићеве изабранике, који су и пет минута прије краја заостајали четири гола за Металургом, али су до краја сусрета направили неколико грешака, што су домаћи рукометаши искористили, постигли три гола и стигли до тријумфа од седам голова предности. Иначе, првих 30 минута завршено је резултатом 15:10, а куриозитет је да су у првих 13 минута другог дијела постигнута само два гола, па је на семафору у 43. минуту стајало 16:11.

- Домаћи играчи су одиграли сјајно, од почетка до краја меча су били у предности од 4-5 голова. У првом полувремену смо имали доста проблема када је у питању игра у одбрани, касније у других 30 минута прешли смо на одбрану 6-0 коју не играмо често, али смо захваљујући њој примили само 9 голова, што ме радује. Прилику у овом мечу сам пружио млађим играчима који не играју много, али ће сигурно играти у периоду који је пред нама – рекао је након меча тренер Борца Игор Рађеновић.

Први голман Борца Станко Абаџић зауставио је 11 покушаја рукометаша Металурга, од чега три седмерца.

- Драго ми је што су млади играчи добили прилику да играју против екипе каква је Металург. Можемо бити задовољни својом игром, посебно у другом полувремену, међутим у посљедњим минутима дошло је до пада концентрације и примили смо неколико лаких голова. Ипак, без обзира на то, мислим да смо спремни за мечеве који нам предстоје – истакао је Абаџић.

Први наредни је дуел са Загребом, који ће бити одигран 7. новембра у дворани Борик са почетком у 20 часова.

Учинак

Када је у питању индивидуални учинак, у екипи Металурга истакао се Наумче Мојсовски са 6 голова, док су Филип Миркуловски и Лука Циндрић постигли по 4. У редовима Борца најефикаснији је био Немања Безбрадица са 5 голова, али из 15 шутева на гол, док је Никола Тешић четири пута шутирао и исто толико пута погодио мрежу домаћих.

МЕТАЛУРГ – БОРАЦ 24:17 (15:10)

дворана: Борис Трајковски у Скопљу, гледалаца: 500, седмерци: Металург 8 (4), Борац 2 (2), искључења: Металург - , Борац 6 минута.

МЕТАЛУРГ: Коцић (10 одбрана), Митревски (6 одбрана), Ојлески 1, Липовина 2, Георгиевски, Миркуловски 4, В. Маркоски, Н. Маркоски 1, Мојсовски 6, Циндрић 4, Кукоски, Неловски 2, Талевски, Марсенић 1, Борозан, Ђукић 2. Тренер: Лино Червар.

БОРАЦ: Абаџић (11 одбрана), Хасељић, Јанковић 3, Вујовић, Тешић 4, Њежић, Безбрадица 5, Тривунџа 2, Ћелић 1, Шешић, Ћеранић 2, Ђукић, Николић. Тренер: Игор Рађеновић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 9 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302581 .