Подијели

Сјајна утакмица у Платоновој 6: Седам голова у крајишком дербију (Фото/Видео)

Пет голова – пет различитих стријелаца за висок тријумф над Рударом и пласман у четвртфинале Купа БиХ! Изабраници Винка Мариновића су на Градском стадиону, пред само 150 промрзлих гледалаца, по кишовитом и хладном времену, приказали веома добру партију, мрежу бившег голмана Борца Далибора Козића затресли пет пута, славили над Приједорчанима резултатом 5:2 и заслужено се пласирали међу 8 најбољих екипа у Купу.

"Црвено-плави" су својим навијачима прво заледили, а потом загријали срца, али и дланове. Већ у десетом минуту гости из Приједора анулирали су Борчеву предност из прве утакмице: Костић гријеши пред голом Бранислава Ружића, до лопте стиже Миленко Девушић и погађа за 0:1. Ипак, Владан Грујић побринуо се да Борац мирно оде на одмор између два полувремена: у 45. минуту Бечелић је упутио идеалан центаршут на петерац, гдје Борчев капитен стиже до лопте и рутински матира Козића.

У наставку утакмице клуб из Платонове улице за само 14 минута постиже три гола. Прво је у 55. минуту Петар Илић погодио за 2:1, након што се нашао очи у очи са Козићем, затим је у 65. минуту, након корнера Тонија Јовића, највиши у скоку пред голом Приједорчана био Костић, да би четири минута касније, након нове асистенције Бечелића, мрежу члана Прве лиге Републике Српске затресао и Федор Предраговић.

У 77. минуту Рудар смањује на 4:2 прелијепим голом Саше Стијепића са 20 метара, да би коначан резултат, седам минута прије краја, поставио Синиша Дујаковић који дриблингом вара Козића и дефанзивца гостију Ћулума и шансу у којој се нашао рутински претвара у гол.

Тако се Борац, након двије сезоне, успио пласирати у четвртфинале Купа БиХ, које ће се играти на прољеће. Поред Борца, међу 8 најбољих екипа пласирали су се и Олимпик, Широки Бријег, Младост (Велика Обарска), Вележ, Зрињски, Звијезда и Сарајево.

Наредни меч фудбалери Борца одиграће у недјељу (17 часова), када ће у дербију 12. кола Премијер лиге угостити повратника у елитно друштво, тузланску Слободу.

БОРАЦ – РУДАР 5:2 (1:1)

стадион: Градски, гледалаца: 150, судија: Мирза Тичић (Сарајево), жути картони: Реџић, Пушац, Мирковић (Рудар).

БОРАЦ: Ружић, Костић, Илић, Бечелић, Пилиповић (од 46. Јовић), Грујић (од 75. минута Дујаковић), Стокић, Јевтић, Савић (од 56. минута Жеравица), Предраговић, Субић.

РУДАР: Козић, Реџић, Стијепић (од 80. минута Радоја), Ћулум, Шодић, Кантар, Роквић (од 67. минута Којић), Пушац (од 60. минута Мирковић), Саничанин, Ђокић, Девушић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302722 .