Подијели

Илић: Доказали смо да вриједимо

У утакмици 11. кола Премијер лиге фудбалери Борца ремизирали су у Витезу са истоименим домаћином (1:1) и низ без пораза у шампионату продужили на шест утакмица. Бод Борцу на тешком гостовању донио је крилни нападач Петар Илић, којем је јучерашњи гол први у дресу Великана из Платонове.

Освојени бод у Витезу још је већи ако се зна да је Борац у Витезу наступио без стандардних првотимаца, капитена Владана Грујића и штопера Ивана Костића, те да је било тешко психички се вратити у ритам након одузимања бодова од стране Такмичарске комисије ФС БиХ по налогу Свјетске фудбалске федерације због закашњеле исплате дуговања према Перици Станческом.

- Свима нам је тешко пало одузимање бодова које смо тешком муком стекли на терену. За играче је то представљало велило разочарање, али смо морали да се дигнемо изнад цијеле ситуације и покажемо колико вриједимо у Витезу. У јучерашњој утакмици смо ишли на побједу, међутим Витез нас је изненадио раним голом, након чега је екипа мало пала, али како је вријеме одмицало, играли смо све боље. Потом се догодио тај црвени картон Радиновића, по мом мишљењу незаслужен јер фаул за други прекршај није постојао – истакао је Илић на почетки разговора за наш портал.

Крилни нападач Борца у игру је ушао на старту другог полувремена, замијенивши Тонија Јовића.

- На одмору ми је речено да ћу играти у другом дијелу, предочени су ми задаци које морам да обавим и дао сам све од себе да то одрадим на најбољи могући начин, као и цијела екипа. Код гола ме је Младен Жижовић сјајно упослио, а ја сам само прослиједио лопту у гол. Након изједначујућег гола, како се утакмица ближила крају, све више смо притискали играче Витеза и са играчем мање били бољи. Десет минута прије краја био сам у великој шанси за гол и потпуни преокрет, шутирао главом, али је голман Витеза то одбранио. На крају смо ипак заслужено стигли до бода, понављам, дали смо све од себе и за то смо награђени – наставио је Илић.

Већ у сриједу фудбалере Борца очекује реванш утакмица осмине финала Купа БиХ против приједорског Рудара (у првом мечу славио Борац резултатом 0:1), док три дана касније, у мечу 12. кола Премијер лиге, у Бањалуку стиже повратник у елитно друштво, тузланска Слобода.

- У сваку утакмицу улазимо са жељом да побиједимо. Имамо свој циљ у Купу, пласман међу 8 најбољих екипа и желимо да га остваримо. Такође, побједом над Тузлацима желимо да се вратимо на пут којим смо кренули, а то је пут ка самом врху табеле. Вјерујем у екипу, вјерујем у своје саиграче, доказали смо већ да вриједимо, а докле ћемо догурати, показаће пласман на крају полусезоне – поручио је Илић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт, mi-press.eu)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20254262 .