Подијели

Преко Радничког до прве побједе (Фото)

Рукометаши Борца уписали су прву побједу у текућој сезони Газпром Јужни ток лиге савладавши синоћ у дворани Борик, у утакмици 12. кола, екипу Радничког из Крагујевца резултатом 34:32. Цијелим током меча водила се неизвјесна и равноправна борба, а на крају су више концентрације и среће имали играчи Игора Рађеновића, који су захваљујући првој "тројци" у лиги стигли до осме позиције на табели.

У првом полувремену, које је завршено предношћу гостију од два гола (16:18), Борчеве рукометаше носио је искусни пивот Ратко Николић, постигавши осам голова. У завршници меча разиграли су се Бранислав Обрадовић и Мирко Микић – Обрадовић је мрежу гостију синоћ затресао пет пута, од чега три у посљедњих пет минута, док је Мирко Микић шест пута био прецизан, а у посљедњих 20 минута постигао је пет голова.

У пар наврата гости су стизали до три гола предности (20:23, 21:24), али су сваки пут када су Крагујевчани били у налету, Микић и Обрадовић враћали Борац у игру. На крају је искусни Обрадовић и постигао посљедњи гол на утакмици – при резултату 33:32, Игор Рађеновић је затражио минут одмора, до краја меча остало је десет секунди, а у посљедњим секундама Обрадовић успијева да затресе мрежу и постигне Борчев 34. гол на утакмици.

Најефикаснији је био Ратко Николић са 9 голова, од чега 8, како рекосмо, у првом полувремену, Мирко Микић је постигао 6, а Бранислав Обрадовић и Милан Ђукић по 5 голова. У гостујућем саставу истакао се Александар Гуглета са 7 голова, док је други стријелац био Немања Грбовић са 6.

Наредну утакмицу Борчеви рукометаши одиграће у недјељу (26. октобар), када ће у Скопљу гостовати екипи Металурга.

БОРАЦ – РАДНИЧКИ 34:32 (16:18)

дворана: Борик, гледалаца: 300, судије: Роберт Гонзурек и Томислав Циндрић (Хрватска), седмерци: Борац 1 (-), Раднички 3 (3), искључења: Борац 4 минута, Раднички - .

БОРАЦ: Абаџић (10 одбрана), Хасељић (1 одбрана), Јанковић 1, Вујовић 1, Тешић, Ђурић, Микић 6, Њежић, Безбрадица 2, Обрадовић 5, Тривунџа 4, Ћелић 1, Ћеранић, Ђукић 5, Николић 9.

РАДНИЧКИ: Петровић (12 одбрана), Арсић, Пралица 5, Продановић 2, Јанићијевић, Гуглета 7, Медурић, Спасић 3, Радовановић 1, Милинчић, Томић, Шмигић 2, Босић 2, Ервачанин, Рајичевић 4, Грбовић 6.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303048 .