Подијели

Борац поражен од Црвене звезде (Фото)

У пријатељској утакмици одиграној на Градском стадиону у Бањалуци пред 6000 гледалаца, трећепласирани тим Суперлиге Србије, београдска Црвена звезда, савладала је "црвено-плаве" резултатом 1:2. Сва три гола постигнута су у првом полувремену: гости су стигли до вођства у 12. минуту преко Михаила Ристића, на 0:2 у 39. минуту повисио је Дарко Лазовић, док је, испоставиће се касније, коначан резултат у посљедњим тренуцима поставио Иван Костић.

Оно што је прво "запало за око" на мечу са српским суперлигашем јесте чињеница да стадион није био испуњен до посљедњег мјеста, како је то најављивала управа клуба из Платонове улице. Најватреније Борчеве присталице, Лешинари, бојкотовали су овај меч, тако да нису заузели свој сектор на трибини. Међутим, и остали сектори на истоку били су полупразни, до посљедњег мјеста није био испуњен ни сјевер, тако да је, како смо рекли, од укупно 10 000 сједећих мјеста око 3500 било празно.

Иако су гости у раној фази утакмице стигли до предности, Борац је био далеко бољи ривал у првих 30 минута, развијао пас игру и стварао шансе. Играо се 5. минут када је Субић након акције у којој је учествовало неколико играча Борца упутио повратну лопту у казнени простор гостију, који успијевају да отклоне опасност испред свог гола. 4 минута касније у продору је Бечелић, поново се након приземног центаршута створила гужва пред голом Београђана, али се мрежа није затресла.

Ипак, у 12. минуту играчи Ненада Лалатовића постижу гол. Након центаршута Црвене звезде са лијеве стране, одбрана Борца је на кратко интервенисала, међутим до лопте је на 18 метара од гола дошао Ристић и прецизним ударцем матирао Асмира Авдукића.

Након примљеног поготка изабраници Винка Мариновића кренули су још офанзивније ка голу гостију из Београда. У 14. минуту Жижовић је упослио Стокића који прослијеђује лопту до Костића, Борчев штопер не успијева маказицама да је захвати на прави начин, у наставку акције лопта поново стиже до Стокића, чији шут искоса са лијеве стране брани Кахриман. Само минут касније поново шутира Стокић, Кахриман одбија лопту до Жижовића чији шут одбрана гостију успијева да изблокира, да би се на крају лопта након шута Милоша Жеравице одбила од гостујућих одрбрамбених играча у корнер. Ударац из угла извео је Жеравица, а лопту након шута главом капитена Грујића Кахриман избацује поново у корнер.

На прву наредну шансу, коју су створили гости, чекало се до 34. минута, када је Ђорђе Деспотовић шутирао, али погодио само спољни дио мреже. Два минута касније Стокића упошљава Жеравица, Борчев нападач шутира искоса са лијеве стране, али лопта одлази преко гола.

У 39. минуту Београђани су удвостручили предност: са десне стране је центрирао Лазовић, а највиши у скоку пред голом Борца био је Ђорђе Деспотовић. Ипак, да Борац на одмор оде са минималним заостатком, побринуо се штопер Костић, постигавши гол у посљедњим тренуцима првог полувремена након корнера који је извео један од најбољих појединаца Борца у овом мечу, Милош Жеравица. Борчев везиста извео је корнер са десне стране, а Костић на другој стативи побјегао гостујућој одбрани и лако матирао Кахримана.

У другом полувремену ритам је драстично пао, тако да није било много стопостотних шанси за гол. Вриједи издвојити само неколико ситуација: у 48. минуту Костић је кренуо у соло продор, шутирао, али преко гола;  У 52. минуту дупли пас извели су Антић и Босанчић, који шутира, али Ружић брани његов покушај. Минут касније гости изводе корнер, а лопту након покушаја главом једног од Звездиних фудбалера Жижовић избацује са гол-линије; у 79. минуту Тони Јовић из окрета шутира високо преко гола, док смо посљедњу шансу видјели у 80. минуту, када је Малбашић такође шутирао преко гола, након акције са Јовићем.

Након пријатељског меча са Црвеном звездом, Борчеви фудбалери поново се окрећу обавезама у Премијер лиги. У наредном првенственом колу Борац гостује екипи Витеза.

Жарић се опростио од најдражег дреса

Као што је и било најављено, на мечу са Црвеном звездом од дреса Борца опростио се дугогодишњи капитен Драшко Жарић, којег је у 6. минуту замијенио Борислав Пилиповић. Жарић је у Борцу провео 12 година, а у редове Великана из Платонове стигао је 2002. године из Омладинца.

БОРАЦ: Авдукић (од 46. Ружић (од 83. Илић)), Бечелић (од 83. Н. Дујаковић), Жарић (од 6. Пилиповић (од 67. С. Дујаковић)), Јевтић (од 63. Рунић), Костић (од 83. Ђајић), Грујић (од 46. Радиновић), Жеравица (од 74. Савић), Жижовић (од 63. Предраговић), Илић (од 46. Јовић), Субић (од 83. Зекановић), Стокић (од 74. Малбашић).

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302549 .