Подијели

Борац испустио побједу у посљедњих 5 минута (Фото)

Рукометаши Борца пропустили су шансу да у утакмици против Војводине стигну до прве "тројке" у Газпром Јужни ток лиги. "Црвено-плави" су побједу над представником Србије испустили у посљедњих пет минута; у финишу су успјели да стекну четири гола предности, али ни то није било довољно да се у шестом овосезонском мечу стигне до славља и помака са посљедње позиције на табели.

Захваљујући одбранама Станка Абаџића и сјајној игри Срђана Тривунџе, Борац је у 16. минуту стигао до предности од четири гола (7:3), међутим гости успијевају да се консолидују и убрзо дођу до изједначења (8:8, 21. минут), а до одласка на одмор и до предности од два гола (12:14).

До 45. минута играло се гол за гол, да би Јанковић сјајним поготком довео Борац до плуса од два гола (21:19), убрзо је голом Мирка Микића из контранапада било и 23:20, да би у 55. минуту за +4 (25:21) прецизан био и Милан Ђукић. Чинило се тада да је сломљен отпор новосадског клуба, који је у Бањалуку стигао без капитена Елезовића и Грузијца Датукашвилија, али нажалост није било тако.

Мирко Микић пропустио је прилику да из контре матира одличног голмана гостију Бојана Перовића, послије чега су гости "везали" четири гола и у 59. минуту поново стигли до изједначења. У посљедњем минуту Новосађани су имали и прилику да са играчем више дођу и до побједе, међутим Абаџић је зауставио покушај гостију. Остало је потом 30 секунди да Борац покуша спасити побједу, међутим до тога ипак није дошло.

Најефикаснији у екипи Борца са осам голова био је Милан Ђукић, док је други стријелац био Срђан Тривунџа са 5 погодака, сви постигнути у првих 17 минута утакмице. Голман Станко Абаџић зауставио је 12 покушаја рукометаша Војводине. Са друге стране, сјајну партију пружио је гостујући чувар мреже Бојан Перовић са 17 одбрана, а што се тиче стријелаца, по пет голова постигли су Бобан Живковић и Срђан Вељковић.

Наредну прилику да стигну до прве побједе рукометаши Борца имаће у суботу (18. октобар), када у Бањалуци гостује крагујевачки Раднички.

БОРАЦ – ВОЈВОДИНА 25:25

дворана: Борик, гледалаца: 1000, судије: Далибор Јуриновић и Марко Мрвица (Хрватска), седмерци: Борац 3 (2), Војводина 3 (1), искључења: Борац 12 минута, Војводина 6 минута.

БОРАЦ: Абаџић (12 одбрана), Хасељић, Јанковић 2, Вујовић 3, Тешић, Ђурић, Микић 4, Њежић, Безбрадица 1, Обрадовић 1, Тривунџа 5, Ћелић, Шешић, Ћеранић, Ђукић 8, Николић 1.

ВОЈВОДИНА: Перовић (17 одбрана), Кукобат, Арсенић, Живковић 5, Орбовић 1, Канкараш, Тодоровић 3, Вељковић 5, Марјановић 1, Ранисављевић 2, Јовановић 1, Лазовић, Николић 4, Станковић, Ивановић 3.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302667 .