Подијели

Прес-конференција пред Радник (Фото/Видео)

У посљедња два премијерлигашка кола фудбалери Борца забиљежили су двије побједе, а укупно су непоражени у посљедњих пет званичних утакмица (Премијер лига, Куп БиХ и Куп Републике Српске). Прилику да наставе успјешан низ имаће сутра у Бијељини (15:30), гдје ће у оквиру деветог кола Премијер лиге снаге одмјерити са Радником.

Бијељинци су тренутно на 13. мјесту са само једном побједом из осам утакмица и са укупно 5 освојених бодова, међутим, према ријечима шефа стручног штаба Борца Винка Мариновића, тренутни пласман Радника не осликава њихов прави квалитет.

- Екипа Радника сигурно заслужује далеко бољи пласман од оног који сад има јер се ради о изузетно квалитетној екипи. На старту сезоне имали су великих проблема, првенствено са реализацијом, сада им се у екипу вратио и први стријелац Марко Обрадовић, а дошло је и до промјене на тренерској клупи. Сигурно је да се дижу и желе да што прије крену према средини табеле. Међутим, надам се да ћемо да наставимо са добрим резултатима које имамо, да ће играчи схватити озбиљност ситуације и бити максимално ангажовани и дисциплиновани као што је то био случај у претходним утакмицама – рекао је Мариновић, истакавши да у конкуренцији за састав није само први нападач Јоцо Стокић због три жута картона.

Стратег клуба из Платонове улице није желио да открије ко ће заузети Стокићево мјесто у сутрашњој утакмици на Градском стадиону у Бијељини.

- Још увијек размишљамо шта да учинимо по том питању, тако да ни ја нисам сигуран. Не бих говорио о тактичким замислима, али имамо нешто у плану и видјећемо да ли ће тај план да нам се исплати – загонетан је био Мариновић.

Штопер Борца Марко Јевтић једно вријеме је носио дрес бијељинског премијерлигаша и упознат је са квалитетима сутрашњег Борчевог ривала.

- Сигурно је да нас очекује једна захтјевна утакмица са изузузетно мотивисаним и квалитетним ривалом, међутим Борац је у налету, везали смо пет утакмица без пораза у свим такмичењима и не сумњам да ћемо сутра тај низ и да наставимо – поручио је искусни штопер.

Против Рудара у Љубији?

Прва утакмица осмине финала Купа БиХ између приједорског Рудара и Борца, која је планирана за 1. октобар, сигурно неће бити одиграна на Градском стадиону у Приједору. Као мјесто одигравања спомињу се Омарска и Љубија, а према незваничним информација, први крајишки дерби у осмини финала биће одигран на стадиону у Љубији, који је, истина, мањег капацитета него онај у Омарској, али је травната подлога у Љубији у бољем стању.

Илић и Зрилић о Црвеној звезди

На данашњој конференцији за новинаре, присутним представницима медија обратили су се и челници клуба, предсједник Управног одбора Драшко Илић и директор Роберт Зрилић, говорећи о пријатељској утакмици са чланом Суперлиге Србије, београдском Црвеном звездом, која је планирана за петак (10. октобар) на Градском стадиону са почетком у 17 часова.

Први човјек клуба из Платонове улице истакао је да је у протеклим данима обављено неколико разговора, који би, према његовим ријечима, могли клубу да донесу много користи.

- Клупска делегација у саставу Роберт Зрилић, Дарко Љубојевић, Дамир Шпица и ја боравила је у Београду, састала се са челницима Црвене звезде и договорила пријатељску утакмицу, за коју се родила идеја још у марту. Такође, разговарано је и са предсједником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем и директором свих репрезентација Митром Мркелом о могућности да у новембру једна репрезентација, највјероватније млада, одигра утакмицу са репрезентацијом Републике Српске на нашем стадиону. Обављени су и разговори са предсједником Фудбалског савеза Хрватске Давором Шукером, а планирано је да директор Зрилић и ја путујемо на утакмицу Лиге Европе између Ријеке и Севиље, како бисмо договорили термин пријатељске утакмице са тимом са Кантриде – рекао је Илић.

Илић вјерује да ће пријатељски сусрет са Београђанима бити истински спектакл на Градском стадиону.

- Термин утакмице јесте мало незгодан јер је планирана за 10. октобар, те је стога многи повезују са изборном кампањом, али одговорно тврдим да је у питању само ревијална фудбалска утакмица, а термин је такав какав је. Улазнице за овај меч биће пуштене у продају дан прије сусрета, како би се избјегле евентуалне малверзације са картама. Дио западне трибине резервисан је за привредне субјекте и њихове чланове, цијена карте за сјеверну трибину је 10 КМ, а за источну 12, с тим што наше најватреније присталице неће плаћати улаз, као што то, одлуком управе клуба, не чине цијеле сезоне – рекао је Илић, додавши да се ових дана ради на санацији одређених дијелова Градског стадиона.

- Планирамо да до зиме обавимо већи дио посла на изградњи нашег тренинг комплекса иза сјеверне трибине, те да се комплетни радови заврше на прољеће. Ових дана замијењена је трава на дијелoвима терена код гол-линија који су били оштећени, постављају се пластичне умјесто металних цијеви за упој воде крај аут-линија, реновира се и техничка соба у којој се налази сва техника као и дио крова изнад ње, ангажоване су и фирме које ће додатно радити на уређењу свлачионица, а ради се и на оспособљавању свих надзорних камера – рекао је Илић.

Илић је истакао и задовољство што се финансијске обавезе према играчима и свим запосленима у клубу регулишу на вријеме.

- Скоро сва дуговања према повјериоцима су измирена, редовно се измирују и обавезе према фудбалерима, стручном штабу и свим запосленима у клубу, а морам да кажем да смо пред меч са Славијом у Фочи исплатили августовску плату. Резулати првог тима се полако поправљају, све полако долази на своје мјесто и надам се да ћемо тако и наставити – рекао је Илић.

Први клупски оперативац Роберт Зрилић изнио је још неколико појединости по питању доласка делегације београдског клуба у Бањалуку.

- Делегација од 35 чланова долази авионом у град на Врбасу дан прије утакмице, на аеродрому ће их чекати аутобус који ће их превести до хотела. Остаје још да видимо са генералним секретаром Црвене звезде Звезданом Терзићем ко још долази од бивших играча и ветерана Црвене звезде, како бисмо могли да планирамо додатне активности – рекао је Зрилић.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 40 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261201 .