Подијели

Борац голом Субића срушио Зрињски (Фото/Видео)

Великан из Платонове, поготком Александра Субића у уводним минутима другог полувремена, савладао је на Градском стадиону, у дербију кола, актуелног шампиона БиХ, екипу мостарског Зрињског, и тако на најбољи могући начин закључио резултатски сјајних десет дана, у којима су обезбијеђени пласмани међу 16 најбољих екипа у Купу РС и БиХ, те савладана Славија на гостовању у Фочи.

Тако је Александар Субић постигао свој други овосезонски гол пошто је претходно погодио мрежу зеничког Челика у четвртом колу, док је Борац са овим бодовима ухватио прикључак са тимовима из самог врха табеле. Тренутно су изабраници Винка Мариновића седми са 13 бодова, али са само три бода мање од синоћњег ривала који се налази на трећој позицији.

Борац је већ у петом минуту могао да стигне до вођства – капитен Владан Грујић упослио је на лијевој страни Александра Субића који одиграва повратни пас за Стокића, али Борчев нападач са 10 метара шутира високо преко гола. У 23. минуту судија Владимир Бјелица поништио је Борчев погодак због Субићеве офсајд позиције – поново је Грујић упослио Субића који на супротној страни проналази Петра Илића, али се том приликом стријелац синоћњег јединог поготка нашао у недозвољеној позицији.

На старту другог дијела"црвено-плави" ипак долазе до вођства – гости на средини терена губе лопту, до ње долази Младен Жижовић и без оклијевања упућује пас на лијеву страну ка Субићу који бјежи Звонимиру Блаићу и погађа небрањени дио мреже Ратка Дујковића за 1:0.

Одмах након водећег гола Борца биљежимо велику шансу за госте - Ђурић је на лијевој страни у гол-шансу избацио капитена Стојкића, чији шут брани Авдукић, да би се на крају лопта од Стојкића одбила у гол-аут.

Према званичној статистици након утакмице, Мостарци су упутили 17 шутева, међутим само је два пута лопта ишла у оквир гола. Управо је други могао да кошта Борац освајања веома важна три бода. У другом минуту судијске надокнаде, у жељи да испуца лопту што даље од свог гола, погријешио је штопер Марко Јевтић, додавши је само до Симеуновића који погађа пречку, да би у наставку акције резервиста Радељић са само пола метра шутирао преко гола. На крају је, како рекосмо, остало 1:0, те је Борац сасвим заслужено стигао до четврте првенствене "тројке".

У наредном колу, 27. септембра,  Борац ће гостовати у Бијељини екипи Радника, који се налази у групи тимова са само једном побједом из првих осам кола, док ће наредни домаћи сусрет Борац одиграти 4. октобра, када у Платонову 6 стиже сарајевски Жељезничар.

БОРАЦ – ЗРИЊСКИ 1:0 (0:0)

стадион: Градски, гледалаца: 4000, судија: Владимир Бјелица (Источно Сарајево), жути картони: Грујић, Жижовић, Стокић (Борац), Радуловић (Зрињски).

БОРАЦ: Авдукић, Бечелић, Јевтић, Костић, Пилиповић, Жеравица, Грујић (од 83. минуте Савић), Илић (од 77. минуте Дујаковић), Субић, Жижовић (од 88. минуте Предраговић), Стокић.

ЗРИЊСКИ: Дујковић, Радуловић, Граовац, Симеуновић, Црнов, Шћепановић (од 69. минуте Кордић), Блаић, Стојкић, Николић, Катанец, Ђурић (од 69. минуте Стојановић).

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302570 .