Подијели

Прес-конференција пред Веспрем (Фото/Видео)

Бањалучка рукометна публика сутра ће имати прилику да ужива у истинском спектаклу. Сутра у дворани Борик са почетком у 20 часова рукометаши Борца изаћи ће на мегдан мађарском шампиону, екипи Веспрема, која је прошле сезоне играла на завршном турниру Лиге шампиона, на којем су у полуфиналу поражени од каснијег освајача такмичења, Кила.

Тим који чине имена као што су Ласло Нађи, Георг Иванчик, Кристијан Цајц, Гарсија Угалде, Момир Илић, Ренато Сулић... не крије амбиције и жели да се у текућој сезони попне на кров Европе. У SEHA лиги су до сад одиграли двије утакмице и уписали исто толико побједа. Прво су у Новом Саду савладали првака Србије, Војводину, резултатом 19:32, а потом у Прешову и шампиона Словачке, Татран, резултатом 29:32. У међувремену су освојили и Суперкуп Мађарске савладавши ПИК Сегед резултатом 33:24.

Тренер Игор Рађеновић на данашњој конференцији за новинаре истакао је да сутра од играча тражи само максимално залагање и борбеност, те да је резултат против једне од најјачих екипа у Европи у овом тренутку неважан.

- У госте нам долази клуб чији се буџет креће око 10 милиона евра и када то упоредите са нашим, јасно је свима са ким сутра укрштамо копља. Тим чине репрезентативци Мађарске, Србије, Хрватске, Шпаније..., прошле сезоне Веспрем је заустављен у полуфиналу Лиге шампиона, а ове године желе да освоје то такмичење. Ослабљени смо неиграњем Душка Херцеговца и одласком Горана Тркуље, тако да терет одбране доста пада на Тривунџу, Обрадовића и Николића, који морају да извршавају и одбрамбене и нападачке задатке. Не смијемо са њима да се упустимо у трку, морамо да градимо позиционе нападе до изгледне ситуације за гол, а мораћемо и да калкулишемо са контрама и полуконтрама баш због умора играча који играју и у одбрани и у нападу – рекао је Рађеновић.

Један од искуснијих у екипи Борца Срђан Тривунџа рекао је да је Регионална лига за класу јача него претходних сезона.

- Квалитет лиге се појачао уласком Веспрема, Вардар је у своје редове довео Штербика и Лацковића, појачао се и Металург, тако да нас очекује једна интересантна сезона. Наша екипа је млада, жељна доказивања, поједини млађи играчи већ полако преузимају улогу носилаца игре, гдје, прије свега, мислим на Безбрадицу и Јанковића. Исто тако, не бих да омаловажавам друге тренере, али се са Игором на тренинзима ради професионалније и вјерујем да ће то у наредном периоду и доносити резултате какве желимо – рекао је Тривунџа.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 38 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20251322 .