Подијели

Прес-конференција пред Мешков (Фото/Видео)

Рукометни клуб Борац у недјељу (31. август) у бјелоруском граду Брест игра меч првог кола четврте сезоне SEHA лиге против домаћег Мешкова. Тим поводом данас је просторијама клуба у Господској улици одржана конференција за новинаре, на којој су се присутнима обратили тренер екипе Игор Рађеновић, првотимци Бранислав Обрадовић и Милан Ђукић, те директор Небојша Голић.

Тренер Игор Рађеновић истакао је како је задовољан оним што је урађено у припремном периоду пред почетак такмичења у регионалној лиги.

- Припремама сам презадовољан, с обзиром да су нам ово биле прве праве припреме у протеклих годину и по из разноразних разлога. Турнир у Добоју нам је добро дошао јер су нам то биле једине припремне утакмице, на којима смо показали велику борбеност и добру игру у одбрани, чиме можемо да будемо задовољни. На игри у нападу, полуконтри и контри још морамо да порадимо и надам се да ћемо крајем септембра, односно до октобра доћи до своје праве игре – рекао је Рађеновић.

На турниру у Добоју екипу из Господске улице задесила су два велика пеха.

- На трећој утакмици у групној фази Душко Херцеговац је доживио повреду кољена, која, срећом, није тако озбиљна како се у први мах мислило. Помислили смо да су покидани предњи укрштени лигаменти, међутим у питању је дисторзија чашице и екипи ће се прикључити за мјесец и по. Такође, Горан Тркуља је одлучио да настави каријеру у Шпанији, тако да смо остали без два јако важна играча у фази одбране. Самим тим, у првих неколико мечева мораћемо и да мијењамо наш систем одбране 6-0 у 5-1 или чак 4-2 – истакао је Рађеновић.

Бранислав Обрадовић наглашава како ће наредна сезона бити можда и најјача до сада када је у питању регионално такмичење.

- Загреб, Металург, Вардар и Веспрем су сигурно фаворити чак и за пласман на завршни турнир Лиге шампиона, а не смије да се заборави ни Мешков, који је направио велики искорак и жели да се окуша у најјачем такмичењу. Борац од таквих екипа може много да научи, а први испит нам је већ прекосутра у Бјелорусији, гдје немамо шта да изгубимо – истакао је Обрадовић.

Слично размишља и повратник међу "црвено-плаве" Милан Ђукић, који је протекле двије године носио дрес бјелоруске екипе.

- Знам да се ради о једној изузетно квалитетној и искусној екипи, фаворити су на папиру, међутим мислим да можео да уведемо утакмицу у неизвјесну завршницу уколико испоштује све оно што од нас тренер буде тражио – кратак је био Ђукић.

За разлику од неких ранијих конференција за новинаре, директор Небојша Голић овог пута је говорио о позитивним помацима у клубу, којих, према његовим ријечима, има.

- Прије десетак дана обављени су одређени разговори који су могли да се одраде знатно раније. "Свјетло на крају тунела" сада се јасније види, направљени су одређени помаци и очекујем да већ у првим данима септембра кренемо са рјешавањем нагомиланих проблема – рекао је Голић, који се осврнуо и на писања појединих медија како ће се укинути доигравање за првака БиХ, те да ће Борац упоредо играти регионалну лигу и Премијер лигу БиХ.

- И до нас су дошле незваничне информације по том питању, али у клуб није стигао никакав конкретан допис. Ниједан клуб из Регионалне лиге не игра домаћу лигу прије доигравања, а уколико се и буде мијењао систем такмичења, то би могло да се спроведе у дјело тек од сезоне 2015-16. Борац је за сада окренут само наступу у регионалном такмичењу – јасан је Голић.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 27 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261374 .