Подијели

Прес-конференција пред Травник (Фото/Видео)

У трећем колу Премијер лиге фудбалери Борца гостују екипи Травника на стадиону Пирота, на којем нису поражени пет година. Посљедњи неуспјех у "везирском граду" клуб из Платонове улице забиљежио је 17. октобра 2009. године, када су Травничани тријумфовали резултатом 2:0. Након тога, у наредне четири сезоне, "црвено-плави" су уписали три побједе и један неријешен резултат.

Борац је у прва кола нове сезоне претрпио два пораза (Младост и Сарајево), а према ријечима шефа стручног штаба Винка Мариновића, његови изабраници су спремни да на Пироти упишу прву првенствену "тројку".

- Сигурно је да након уводна два пораза никоме у клубу није лако, међутим морамо да гледамо напријед, односно ка мечевима који нас очекују. Као што је познато, стигао нам је велики број нових играча и свака седмица нам представља велики добитак за уигравање линија тима. Идемо у Травник да освојимо прва три бода, која би нам много значила на психолошком плану и сигурно је да ова екипа може много боље него што је то показала у прве двије утакмице – рекао је Мариновић на данашњем обраћању новинарима.

У појединим медијима појавила се информација како, у случају неуспјеха у Травнику, није искључена ни промјена на тренерској клупи. Како тврди сам Мариновић, то за сада не утиче на његов рад са екипом.

- Увијек је тренер тај којег прво окривљују за лоше резултате. Међутим, дуго сам у фудбалу и знам како да се носим са тим притиском. Управа је та која одлучује о том питањима, а мој задатак је да радим са екипом и из ње покушам да извучем максимум. Морамо да будемо свјесни да смо довели 12 играча који су наступали у нижим ранговима од оног у којем се Борац такмичи, а да су из прволигашких рангова стигли само Жеравица, Пилиповић и Стокић. Напустио нас је велики број играча, има их и који су стизали у трећој, четвртој, петој или шестој седмици припрема, тако да је то заиста тешко уклопити по жељи. Сигурно је да и ти момци осјећају знато већи притисак јер Борац, као члан највишег ранга, захтијева више него њихови претходни клубови, тако да су то све проблеми који треба да се ријеше – истакао је Мариновић.

Новинаре је занимало и колика је била улога тренера у довођењу појачања у љетном прелазном року.

- Све зависи од финансијске конструкције клуба. Једноставно речено, да бисте довели квалитетна појачања, њих треба добро и платити, а Борац сада није у таквој ситуацији. Од домаћих играча, сви су и даље ту осим Стефана Дујаковића који је био повријеђен, није играо дуго времена, и лично сам му рекао да оде у неки клуб на шест мјесеци како би се вратио у форму јер сам рачунао да ће у Борцу остати Армандо Манце. Одлучио сам се за ове играче, било је и неких које сам желио да видим у Борцу, али жеље су једно, а могућности друго – рекао је Мариновић.

У посљедњем колу прошлог првенства, када је Травник савладао Борац на Градском стадиону резултатом 2:3, Александар Субић је добио директни црвени картон. Због суспензије пропустио је прве двије утакмице у текућем шампионату, а сутра би требало да заузме своје мјесто у постави.

- Очекује нас једна тешка утакмица јер је Травник познат као изузетно тврд домаћин. Међутим, квалитетно смо радили током ове седмице, добро смо се спремали и вјерујем да, уз један максималан приступ, можемо доћи до побједе. Травник нам је дужник из прошле сезоне и надам се да ћемо сада тај дуг наплатити и побједом се вратити на прави пут – рекао је Субић.

Иначе, у конкуренцији за сутрашњу утакмицу неће бити Александар Малбашић (вироза), Јован Кастратовић, који још увијек није регистрован, као ни Стефан Савић, који је поново добио ударац на тренингу. Неизвјестан је био и наступ Јоце Стокића, такође због вирозе, али се стријелац гола у мечу са Сарајевом јуче прикључио тренинзима.

Меч са Травником почиње у 17 часова, а главни судија је Данијел Пајић из Бијељине.

 

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 47 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20249048 .