Подијели

Борац срушио и Босну!

Серија 9:1 одлучила меч!

Рукометаши Борца поигравали су се са живцима око 1000 навијача у дворани Борик и мало је недостајало да све добро што су направили у мечу са Коњухом "проспу" против Босне, али су се "дигли" у другом дијелу другог полувремена, надокнадили минус од пет голова и тријумфовали над сарајевском Босном резултатом 30:27, те коло прије краја Лиге за првака и даље судбину држе у својим рукама.

Борчев конкурент за титулу, Коњух из Живиница, савладао је на домаћем паркету екипу зеничког Челика резултатом 33:30, тако да Борац и Коњух у посљедње коло улазе са истим бројем бодова (12), али су играчи Јанија Чопа боље пласирани од "столара" због бољег омјера у међусобним дуелима. До краја Лиге за првака БиХ остало је, како рекосмо, једно коло, у којем Борац мора да савлада Челик у Зеници како би одбранио шампионску титулу, без обзира на резултат меча у Сарајеву између Босне и Коњуха.

Након првих тридесет минута меча између Борца и Босне резултат је гласио 13:15, првенствено захваљујући голману гостију Дамиру Ефендићу, који је зауставио 11 покушаја Чопових изабраника у том дијелу игре, а посљедњи када је већ истекао 30. минут, одбранивши седмерац Стефану Јанковићу.

У 33. минуту гости стижу до +4 (14:18), а три минута касније и до максималног резултатског плуса од пет голова (15:20). Услиједили су онда Борчеви минути – у наредних 10 минута "црвено-плави", ношени сјајном подршком са трибина, праве серију 9:1 и у 47. минуту долазе до +3 (24:21).

У 56. минуту гости поготком бившег играча Борца Елмира Грађана стижу до изједначења (26:26), међутим Борац поново "убацује у брзину више" и погоцима Безбрадице, Тркуље и Микића поново стиже до предности од три гола, коју успијева да сачува до краја меча.

Најефикаснији у екипи Борца био је Немања Безбрадица са осам голова, а треба истаћи и Марија Блажевића, који се разбранио у другом полувремену: у првих тридесет минута Блажевић је зауставио само 2 покушаја гостујућих рукометаша, да би до краја сусрета сакупио 14 интервенција. Код гостију истакао се Адис Хрбат са седам голова.

Рукометаше Борца за викенд очекује наступ на финалном турниру Купа БиХ, који се игра у Љубушком. У полуфиналу, које се игра у суботу, "црвено-плави" играју против Коњуха, док ће домаћи Извиђач снаге одмјерити са Босном. Финале је у недјељу од 17 часова уз директан пренос на БХТ1.

Посљедње коло Лиге за првака игра се у сриједу, Борац, као што смо већ рекли, гостује у Зеници и потребна му је било каква побједа како би по други пут у клупској историји постао првак БиХ.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 9 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302494 .