Подијели

Титула на дохват руке!

Борац на +8 против Коњуха.

Рукометаши Борца испунили су циљ у мечу са Коњухом из Живиница и тријумфом од осам голова разлике једном руком дотакли пехар намијењен шампиону БиХ. Играчи Јанија Чопа синоћ су у дворани Борик, пред 500 гледалаца, савладали Коњух резултатом 31:23 и сада у преостала два кола сами одлучују о својој судбини – да би титула остала у граду на Врбасу, потребно је да "црвено-плави" славе и у посљедња два кола (против Босне у Бањалуци и Челика у Зеници).

Рекли смо у најави утакмице како је Борцу, због пораза (30:24) у првом колу потребна побједа од седам голова разлике, или чак и шест уколико Коњух постигне не више од 23 гола, како би на крају сезоне, у случају истог броја бодова, били испред Живиничана. На крају, план је остварен: уз велику борбеност и непрестану подршку са трибина дворане Борик Борац је стигао до +8 и чисте ситуације када је у питању борба за титулу и пласман у Газпром Јужни ток лигу.

Слободно се може констатовати да одавно једна утакмица бх. рукометног првенства у бањалучком храму спорта није била препуна тензија, набоја и нервозе као синоћња; улог је ипак био огроман – шампионска титула, регионална лига и квалификације за Лигу шампиона. Мноштво искључења на два минута, препирки, међусобних кошкања, црвених картона... све је то синоћ понудио дерби са Живиничанима из којег су Чопови изабраници на крају изашли као побједници.

Борчеви играчи од самог старта кренули су максималним темпом ка свом циљу: у 18. минуту било је 10:5, недуго затим и 12:7, док се на одмор отишло при резултату 15:10.

У 37. минуту Борац први пут стиже до предности од седам голова, 19:12, што је био знак да присутни у дворани крену са још јачом подршком. У 51. минуту, при резултату 26:19, због међусобног кошкања директне црвене картоне добили су Горан Тркуља и Семир Мемић.

Све до самог краја сусрета Борчеви рукометаши, занимљиво, нису постигли ниједан погодак са крилних позиција, а онда је са два поготка млади Марко Ћеранић потврдио тријумф. Прво је погодио за 29:22, а потом и за максималних +9 (31:22). Ипак, једно име са синоћње утакмице треба посебно истакнути и написати великим словима: СТЕФАН ЈАНКОВИЋ одиграо је маестралну утакмицу постигавши чак 14 погодака и практично био тај који није дозвољавао својим саиграчима да посустану у било којем тренутку.

- Остварили смо најзначајнију побједу у оквиру Лиге за првака БиХ. Атмосфера нас је носила до побједе и овом приликом бих се захвалио навијачима који су нас бодрили током цијеле утакмице. Доказали смо још једном да вриједимо и да је Борац најбољи бањалучки бренд – рекао је Јанковић након утакмице.

Тренер Јани Чоп није штедио похвале на рачун својих изабраника.

- Изузетно тешка утакмица коју је требало психички издржати посебно у кризним ситуацијама. Вечерас је било као у слогану нашег спонзора: "или јеси или ниси лав". Играчи су се лавовски борили на терену и ја им на томе честитам. Данас смо направили добар посао али опуштања нема, ништа још није готово јер имамо одиграти још два меча. Желио бих се захвалити публици која је у овим тешким тренуцима бодрила свој клуб – истакао је Чоп.

Наредну утакмицу у Лиги за првака Борац игра у сриједу (20 часова) у дворани Борик против Босне, потом слиједи пауза због финалног турнира Купа, док је посљедње коло и меч са Челиком у Зеници на програму 4. јуна.

БОРАЦ – КОЊУХ 31:23

дворана: "Борик", гледалаца: 500, судије: Бегић, Кнезовић, седмерци: Борац 7 (7), Челик 5 (5), искључења: Борац 8 минута, Челик 14 минута, црвени картон: Горан Тркуља (Борац, 51. минут), Семир Мемић (Коњух, 51. минут).

БОРАЦ: Дакић, Јанковић 14 (7), Тешић 1, Њежић, Хасељић, Безбрадица 6, Рађеновић 1, Обрадовић, Ћелић, Шешић, Ћеранић 2, Блажевић (13 одбрана), Тркуља 3, Николић 4.

ЧЕЛИК: Бешић, Хусић, Хаџиомеровић 1, Мухић, Мемић, Зилџић 7, Кречковић, Омеровић (19 одбрана), Смајић 3 (2), Бегић, Алијагић, Туфекчић 4, Суљановић, Јашкић 8 (3), Шарић.

 

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 9 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302609 .