Подијели

Велики шамар угледу клуба

Борац од 2:0 до 2:3.

Посљедње коло Премијер лиге за сезону 2013-14 донијело је болан пораз Борца, шамар од којег ће образи да бриде годинама. "Црвено-плави" су у посљедњем овосезонском мечу на Градском стадиону дочекали екипу Травника, која се са приједорским Рударом борила да задржи премијерлигашки статус. Да би то остварили, било је потребно да у Владике Платона 6 освоје бар бод. Сви љубитељи црвено-плаве боје очекивали су да Борац тријумфује, одигра за себе и побједом се опрости од навијача, али су остали разочарани исходом: "везири" кући носе цијели плијен, иако је Борац након првих 45 минута имао сигурних 2:0.

А сјајно је почело јер већ у 19. минуту изабраници Винка Мариновића, поготком Срђана Граховца након акције у којој су учестовали још Синиша Дујаковић и Харис Ханџић. Пред сами крај првог полувремена Хелвида је у казненом простору испред Нурковића играо руком, а главни судија Илија Живковић показао на бијелу тачку. Сигуран реализатор пенала био је Владан Грујић и чинило се тада да ће Борац савладати Травничане, сачувати углед грађен годинама и демантовати разне приче о коначном исходу утакмице.

Нажалост, тако није било. Већ у 50. минуту Ђајић је у шеснаестерцу срушио Лаштру, а Живковић досудио други пенал на мечу, који користи Дудић и смањује на 2:1. Нису се Борчеви фудбалери ни опоравили од првог, а услиједио је већ други гол Травника: само минут и по након поготка Дудића, акцију Травника голом је крунисао Адријано. Од 63. минута Борац је играо са играчем мање након што је директни црвени картон показан Александру Субићу, што гости користе и девет минута касније преко Дудића постижу и трећи гол.

Најватренији навијачи Борца већим дијелом утакмице скандирали су УПРАВА НАПОЉЕ и МАРШ ИЗ БОРЦА против новопостављеног руководства, скандирање је постало још жешће након другог гола Травничана, а кулминирало је у 72. минуту када је Дудић својим другим голом на утакмици поставио коначан резултат.

Одмах након меча навијачи Борца напустили су стадион, а скандирање против управе клуба наставили на паркингу испред тржног центра Зенит. Како сазнајемо, поједини навијачи Борца одмах након меча стигли су до свлачионице у којој су били Борчеви фудбалери и скинули им дресове истичући како нису достојни дреса који носе, а у исто вријеме Борчеве присталице захтијевају неопозиву оставку комплетног новог руководства, које је на дужност ступило 31. марта.

Оно што је најгоре од свега је да се чланови клупског руководства нису чак ни удостојили да утакмицу против Травника погледају до краја, односно читаво друго полувријеме порука Лешинара УПРАВА НАПОЉЕ није могла да допре до оних који би требало да је чују јер је свечана ложа била више празна него пуна.

БОРАЦ - ТРАВНИК 2:3 (2:0)

стријелци: 1:0 Граховац (18.), 2:0 Грујић (45.), 2:1 Дудић (50.), 2:2 Адријано (52.), 2:3 Дудић (73.), стадион: Градски, гледалаца: 1500, судија: И. Живковић (Орашје), жути картони: Ђајић, Си. Дујаковић, Ханџић, Журжинов, Граховац (Борац), Хелвида, Терзић, Адријано, Ћурић (Травник), црвени картон: Субић (Борац).

БОРАЦ: Авдукић, Си. Дујаковић, Ђајић, Јевтић, Субић, Граховац, Радуловић (од 73. Журжинов), Жижовић, Предраговић (од 65. Жарић), Грујић, Ханџић.

ТРАВНИК: Нурковић, Терзић (од 72. Сеферовић), Јусић, Ћурић, Дудић, Н. Варупа, Хелвида (од 46. Нухић), Хасечић (од 46. минуте Адријано), Лаштро, Садиковић, Карић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302708 .