Подијели

ОКК Борац није успио

Сутјеска у финалу плеј-офа.

Млади тим ОКК Борац, нажалост, није успио да избори мајсторицу полуфинала плеј-офа против Сутјеске, која би била одиграна у сриједу у Фочи. Изабраници Драге Каралића поново су приказали велику борбеност као у првом мечу, али то нажалост није било довољно да се савладала другопласирани тим након регуларног дијела. На крају, Фочаци су тријумфовали резултатом 55:65 и тако заказали финалне дуеле са Хеом или Рогатицом, док ће ОКК Борац нову шансу за повратак у бх. елиту морати да потражи сљедеће сезоне.

Домаћи кошаркаши ушли су у меч са Фочацима "нашпановани" да тријумфују и изједначе резултат на 1:1 у полуфиналној серији: већ на старту заиграло се агресивно у одбрани, што је са собом донијело и резултат – 7:0. Одмах потом гости се буде и преко центра Богољуба Деврње, који је у првом десетоминутом периоду постигао 8 поена, успијевају да дођу до даха и на кратки предах оду са -3 (14:11).

У другом кварталу Деврњи се придружио плејмејкер Бојан Секицки, постигавши у том дијелу игре 7 поена, Сутјеска успијева и први пут да поведе на мечу, међутим Пеђа Лончар поенима у посљедњим секундама побринуо се да "црвено-плави" на одмор оду са истим резултатским плусом као и након прве дионице.

У трећој четвртини све је стало: ОКК Борац је у трећих десет минута постигао само седам поена и то чак пет са линије за слободна бацања. Ни Сутјеска се није прославила у тој четвртини – Фочаци су постигли 12 поена, а кључни моменти за +2 гостију пред посљедњих десет минута биле су тројке Секицког и Живановића.

ОКК Борац је резултатски био у игри све до резултата 44:49, када екипа из Фоче "далекометном паљбом" себи трасира пут ка финалу. Прво је ван линије 6.75 погодио Деврња, да би затим Живановић "увезао" двије тројке, након чега гости долазе до двоцифрене предности која, нажалост, више није могла да се стигне.

Тако ће ОКК Борац, нажалост, ипак морати да сачека најмање наредну сезону како би покушао да се врати тамо гдје му је, реално, и мјесто – у лигу БиХ. Наредни шампионат Републике Српске, нова шанса за елиту, почиње у октобру.

ОКК БОРАЦ – СУТЈЕСКА 55:65 (14:11, 18:18, 7:12, 16:24)

дворана: Борик, гледалаца: 250, судије: Скендерија, Вујинић, Дамјановић.

ОКК БОРАЦ: Николић 8, Блаз 9, Путник 2, Чолић 3, П. Лончар 12, Иветић 8, С. Лончар 9, Граорац 4. Тренер: Драго Каралић.

СУТЈЕСКА: Д. Радовић 3, И. Радовић 6, Бодирога 5, Капуран, Милановић, Секицки 18, С. Радовић, Радак 2, Деврња 22, Живановић 9 (3 тројке). Тренер: Љубиша Ковачевић.

 


(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302698 .