Подијели

Гостујућа мрежа поново нетакнута

И Сарајево одбранило свој гол.

Дерби 24. кола Премијер лиге БиХ између Борца и Сарајева неодољиво је подсјећао на претходни домаћи меч Великана из Платонове против мостарског Вележа: "црвено-плави" доминирају, стварају шансе, поготово у другом дијелу, гост у појединим тренуцима меча чак панично избацује лопту из свог казненог простора, али иста, као у инат, неће у мрежу. На крају, остало је 0:0, чиме је низ Борца без побједе у Платоновој улици и постигнутог гола продужен на чак пет утакмица. Довољно је рећи да је Борац посљедњи гол и посљедњу побједу у Бањалуци забиљежио још 30. октобра, поразивши Леотар са минималних 1:0. Након тога, своју мрежу у Премијер лиги у граду на Врбасу сачували су Челик, Олимпик, Младост, Вележ и на крају Сарајево.

Из првих 45 минута вриједи издвојити по једну стопостотну прилику и на једној и на другој страни. Прву је пропустио Борац и то у 29. минуту преко Субића, који се након соло-продора по лијевој страни нашао очи у очи са голманом Делачем, али је шутирао поред лијеве стативе гостујућег гола. Само два минута касније, сјајну прилику за госте није искористио Крсте Велкоски, који је побјегао одбрани Борца након паса Дарија Пурића, али је статива спасила Борац у споменутој ситуацији.

У 49. минуту Аднан Ковачевић фаулирао је Владана Грујића на 25 метара од гола Сарајева. Слободан ударац одлично је извео Харис Ханџић, а гостујући чувар мреже лопту крајњим напором избацио у корнер.

У 63. минуту виђена је права опсада гола Сарајева, створене су двије сјајне прилике, али је посљедња линија гостију успјела да изблокира покушаје Предраговића и Ханџића. Десет минута прије краја утакмице Дујаковић је прошао по десној страни, упослио Ханџића који лопту додаје до Грујића, али шут Борчевог везисте, скоро на гол-линији, зауставља Бојан Пузигаћа. Борац је доминирао, контролисао посјед лопте, али, како рекосмо, лопта поново није хтјела иза леђа гостујућег голмана.

Након неријешеног резултата са Сарајевом Борац је још више умањио своје изгледа да на љето заигра на европској сцени. Сарарлије су задржале пет бодова предности у односу на наш тим, Широки Бријег има прилику да још више одмакне јер данас на свом терену дочекује Радник, баш као и Зрињски, који гостује екипи Славије, са којом Борац игра у наредном колу.

БОРАЦ – САРАЈЕВО 0:0

стадион: Градски, гледалаца: 5000, судија: Данијел Пајић (Бијељина), жути картони: Грујић, Жижовић, Си. Дујаковић, Ханџић (Борац), Пузигаћа, Тривуновић, Билбија (Сарајево).

БОРАЦ: Авдукић, Си. Дујаковић, Ђајић, Јевтић, Субић, Граховац, Радуловић (од 83. Кунић), Грујић, Жижовић, Предраговић (од 80. Журжинов), Ханџић.

САРАЈЕВО: Делач, Стојчев (од 61. Билбија), Јајало, Велкоски, Тодоровић, Татомировић, Пурић (од 68. Вусљанин), Тривуновић, Цимирот (од 46. Ковачевић), Дуповац, Пузигаћа.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 11 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302777 .