Подијели

Борац шампион Републике Српске!

Маглић пао у препуном "Обилићеву"!

ОДБОЈКАШИ БОРЦА НОВИ СУ ШАМПИОНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ! Играчи Саше Рендића су у феноменалном амбијенту, пред 500 гледалаца у дворани "Обилићево", у дербију сезоне савладали директног ривала за титулу, екипу Маглића из Фоче, резултатом 3:1 и тако се по други пут у клупској историји пласирали у Премијер лигу БиХ. На паркету "Обилићева" водила се рововска битка за сваки поен, а у гротлу препуне дворане, у којој је било и око 70 присталица гостујућег тима, боље се снашао наш тим и сасвим заслужено пригрлио трофеј намијењен освајачу Прве лиге Републике Српске.

У првом сету Борац је, након првог техничког тајм-аута, био три поена у плусу (8:5), да би до другог предност достигла и седам поена (16:9), што је, испоставиће се на крају, било довољно за освајање првог сета (25:15).

Борац је био у предности и већим дијелом другог сета (8:4, 16:13, 19:16), међутим Фочаци успијевају да стигну до изједначења (19:19), а у завршници сета и да поведу резултатом 21:23 и предност од два поена задрже до краја сета (23:25).

Највећа драма виђена је у трећем сету: водили су гости са 4:8, потом и са 14:16, али крајем сета Борац се враћа у игру и у "игри нерава" ријешава тај период игре резултатом 30:28.

Испоставило се на крају да је исход тог дијела меча психолошки сломио госте, а дао крила нашем тиму, који овај дерби успијева да ријеши у четири сета; у посљедњем је било 25:20.

- Играло се нервозно и са једне и са друге стране, првенствено због значаја меча јер се одавно знало да побједник иде у Премијер лигу БиХ. Самим тим, било је несхватљивих грешака и код нас и код њих, али смо ми у пресудним моментима имали квалитетан сервис и напад и на крају заслужено стигли до побједе. Читаву сезону смо напорно радили како бисмо освојили шампионску титулу и сада нам се све то вратило. Предстоји нам сад да се квалитетно припремимо за јаче такмичење, у којем не желимо да играмо подређену улогу – рекао је тренер Борца Саша Рендић.

Капитен нашег тима Владимир Ђајић није крио срећу пласманом у Премијер лигу, али и сјајним амбијентом у дворани.

- Бањалука није видјела овакву атмосферу на утакмици мушке одбојке у посљедњих десет година и надам се да ће оваквих мечева да буде још више. Прошле сезоне нам је титула измакла у самој завршници првенства, али смо ове сезоне били најјачи кад је требало. Осјећај је феноменалан, честитам својим саиграчима на великом труду и сјајној партији и поносан сам на њих – истакао је капитен Ђајић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 8 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303099 .