Подијели

Нови кикс ''црвено-плавих'' (Фото)

Поново без гола на Градском стадиону.

Ни друга домаћа утакмица у прољећном дијелу Премијер лиге није донијела много доброг Борчевим фудбалерима. Након што су на премијери поражени од Младости резултатом 0:1, играчи Драгана Јовића поново су "просули" бодове пред својим навијачима одигравши меч без голова са мостарским Вележом. Поражавајуће звучи чињеница да је Борац први пут у 12 година постојања Премијер лиге БиХ нанизао четири утакмице на Градском стадиону без постигнутог гола, док је, са друге стране, Вележ продужио свој низ без примљеног гола на гостовањима на шест утакмица.

Освајањем једног бода Борац ће, најмање до недјељног поподнева, бити на другој позицији на табели, са бодом више од конкурената за европску сцену: Сарајева, Широког Бријега и Зрињског, који своје мечеве овог кола играју другог дана викенда од 15 часова.

Великан из Платонове пропустио је двије сјајне прилике у 27. и 29. минуту. Прво је, након одличне акције у којој је учествовало пет-шест играча Борца, Харис Ханџић упослио Игора Журжинова на десној страни, али шут Борчевог везисте искоса са десне стране брани голман гостију Сенедин Оштраковић и лопту избацује у корнер. Након изведеног ударца из угла, у казненом простору Вележа Бојан Летић је оборио Владана Грујића, а главни судија меча Томислав Чуић показао на бијелу тачку. Једанаестерац је извео Срђан Граховац, али је поново Оштраковић спасио свој тим. У 45. минуту шут са 20 метара опробао је Александар Радуловић, а чувар мреже "рођених" избацио лопту у корнер.

У 53. минуту Јевтић одлично спушта лопту за Ханџића, али шут нападача Борца са 16 метара сјајно брани Оштраковић. Само четири минута касније Вележ остаје са десет играча на терену након што је због старта над Кунићем други жути картон показан Самиру Мерзићу. Слободан ударац након тог фаула извео је Субић, лопта је у руку погодила бившег играча Борца Дејана Рашевића, али Чуић се овај пут није огласио.

У 67. минуту биљежимо сјајну акцију чак пет играча Борца (Грујић, Граховац, Журжинов, Ханџић, Кунић), али након Кунићевог шута, поново је Оштраковић на мјесту. Два минута касније биљежимо и посљедњу праву прилику за Борац на мечу: Марковић је на десној страни избацио Граховца, упућен је повратн пас за Кунића, али "деветку" Борца поново зауставља млади голман Мостараца.

Неријешеним резултатом у мечу са Вележом Борац је поново направио корак уназад у борби за европску сцену, а како рекосмо у уводном параграфу, сви директни ривали своје мечеве играју током недјељног поподнева: Сарајево гостује у Бијељини екипи Младости, Широки Бријег дочекује Витез, док ће Зрињски угостити Радник.

У наредном колу Борац у суботу са почетком у 15:30 часова гостује екипи Зрињског.

БОРАЦ – ВЕЛЕЖ 0:0

стадион: Градски, гледалаца: 3000, судија: Томислав Чуић (Томиславград), жути картони: Јевтић, Марковић, Рунић, Драгићевић (Борац), Шкаљић, Летић (Вележ), црвени картон: Самир Мерзић.

БОРАЦ: Авдукић, Марковић, Рунић, Јевтић, Субић, Граховац, Радуловић (од 82. минуте Си. Дујаковић), Грујић, Журжинов (од 79. минуте Драгићевић), Ханџић, Кунић.

ВЕЛЕЖ: Оштраковић, Шкаљић (од 46. минуте Звонић), Кодро, Зољ, Окић, Хебибовић, Мерзић, Благојевић (од 55. минуте Хајдаровић), Летић, Рашевић (од 61. минуте Казазић), Малетић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 239 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303031 .